Flickan från Brooklyn (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2023-03-08
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Christina Norrman
Originaltitel
La Fille de Brooklyn
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
216 x 144 x 35 mm
Vikt
528 g
SAB
Hcej.01
ISBN
9789189357112

Flickan från Brooklyn

(13 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-03-08
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Skulle du älska mig även om du visste att jag gjort något fruktansvärt?
Författaren Raphaël är lycklig. Om några veckor kommer han att gifta sig med sitt livs kärlek, Anna, men varför envisas hon med att hålla sitt förflutna hemligt?

Under en romantisk resa till Franska Rivieran får Raphaël till slut nog och under ett stormigt gräl får han Anna att bryta sin tystnad. Hon visar honom en bild som får hela deras tillvaro att rasa samman. Chockad av det som hon avslöjat och med blodet pulserande i tinningarna, lämnar Raphaël henne utan att säga ett ord. När han sedan återvänder är det för sent. Anna är spårlöst försvunnen.

Tillsammans med sin vän Marc, en före detta polis, börjar Raphaël det dramatiska sökandet efter kvinnan han älskar. Deras jakt för dem till New York, till Harlem och Brooklyn, där de till slut upptäcker sanningen...

"...Mussos vinnande rappa och innerliga stil lyser igenom i en mycket fin översättning av Christina Norrman. Det är ovanligt svårt att lägga ifrån sig boken. Författaren har i intervjuer sagt att han kommer att dra ner på utgivningstempot framöver till förmån för annat i livet, vilket säkerligen kommer göra läsare som vant sig vid en jämn ström av högkvalitativa historier en smula otåliga." Lovisa Hedin, Bibliotekstjänst, häfte nr 4, 2023
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flickan från Brooklyn
 2. +
 3. Svart varg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svart varg av Juan Gómez-Jurado (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Flickan från Brooklyn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och obehagligt
  Marias bokhylla, 12 februari 2024

  Några veckor före bröllopet bråkar Raphaël och Anna om hennes tillslutna attityd kring det förflutna. Anna visar då en bild för Raphaël och han lämnar henne utan ett ord. När han har lugnat ner sig och återvänder är hon spårlöst försvunnen. Tillsammans med en gammal vän, tar Raphaël beslutet att leta rätt på Anna, för vem vet vem som skulle vilja göra henne illa om de kom först?

  Jag har läst de tidigare utgivna svenska översättningarna av Guillaume Mussos böcker och vet att det bruka... Läs hela recensionen

 2. Spännande, om än lite osammanhängande, intrig
  Emma, 2 mars 2023

  Boken börjar med en stark inledning och jag fastnar fort i storyn och blir otroligt nyfiken på Annas bakgrundshistoria och alla hemligheter som gömmer sig där. De första 150 sidorna läser jag i ett nafs men sen tar nyfikenheten lite stopp då det känns som det bara slängs in den ena händelsen efter den andra och det blir lite för mycket för att kännas trovärdigt.

  Jag upplever även att politiksnacket tar över alldeles för mycket de sista 100 sidorna och jag fortsätter egentligen bara a... Läs hela recensionen

 3. Hög spänningsfaktor och underhållande
  Sandra, 24 februari 2023

  Storyn i stort är underhållande och spänningen ingriper direkt och fortlöper under berättelsens gång.
  Dock tycker jag att det serveras lite för mycket. Pusselbitarna haglar och allt går mycket fort fram. Författaren kunde ha sparat lite på sig.
  Jag upplever att karaktärerna känns lite andefattiga och jag har svårt att känna empati för dem.
  Språket är levande och flyter på och beskrivningarna är lysande och målande. Det är en bra spänningsthriller men inte den bästa av Mussos böcker.

 4. Okomplicerad underhållning
  Anette Michel Sandström, 22 februari 2023

  Mitt livs första Musso-läsning! Det är verkligen rafflande spänning hela vägen. Boken håller ett jämnhögt tempo som gör den lättläst. En fastnar ingenstans utan matas framåt hela tiden. Lagom mycket går att klura kring själv så att det känns realistiskt men den innehåller fortfarande överraskningar som också knyter ihop säcken. Det är ju hur lätt som helst att hitta på en massa oväntade händelser på rad men utan den röda tråden blir det meningslöst. Här är en stabil röd tråd trots flera paral... Läs hela recensionen

 5. Guillaume Musso kan bättre
  -, 22 februari 2023

  Flickan från Brooklyn har alla ingredienser av en typisk Musso: skrikig dialog (med många utropstecken som det tar ett tag att vänja sig vid), endast manliga citerade författare i kapitelinledningarnq (eller okej, EN kvinna fick slinka med) och en riktigt spännande intrig.

  I klassisk Musso-manér kastas vi direkt in i en fartfylld handling. Det går fort framåt, läsningen är underhållande; men jag slås av att det går nästan för fort. Boken innehåller ingredienser som kunnat räcka gott ... Läs hela recensionen

 6. Bladvändare
  Therese Olofsson, 20 februari 2023

  En historia som du måste få svaren på, läste ut den på tre dagar. Spänning, intressant historia och en del kärlek. Rekommenderas.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Guillaume Musso