Nattväkten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
David Ritter-serien (del 1)
Antal sidor
373
Utgivningsdatum
2021-09-01
Förlag
Bokförlaget NoNa
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
216 x 144 x 31 mm
Vikt
542 g
SAB
Hc
ISBN
9789189357617

Nattväkten

(18 röster)  |   Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-01
189
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nattväkten är boken för dig som älskar spänning, thrillers och oförutsägbar handling där huvudpersonen är en knivskarp kriminalkommissarie på jakt efter en brutal seriemördare.

När kriminalkommissarie David Ritter anländer till Bromma en kylig oktobermorgon möts han av den mest groteska mordplats han någonsin stött på. Mordet saknar helt motstycke i svensk kriminalhistoria. Inom loppet av några dagar sker det ytterligare ett makabert mord som gör det klart för Ritter att han är ute efter en seriemördare vars offer utgör en skrämmande nedräkning. Men till vad? Vad binder offren samman? Han tar hjälp av den intelligenta och skarpa rättspsykologen Dr Julie Glans för att fånga den barbariska mördaren innan det är försent.

Nattväkten är den första boken i serien med den intuitiva kriminalkommissarien David Ritter i spetsen. En mörk, oförutsägbar och oförglömlig thriller där mycket mer än att fånga en seriemördare står på spel. En rad oväntade vändningar förtätar handlingen fram till den chockerande upplösningen, en som inte ens Ritter själv hade kunnat föreställa sig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Nattväkten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och spännande!
  Bokhyllaniskuggan, 27 juli 2022

  ❥ Recension

  Del 1 i David Ritter-serien.

  Alltså wow, är detta verkligen en debut? Vansinnigt välskriven! Det är en skickligt komponerad historia, en otroligt detaljrik sådan och den innehåller både ett bladvändande driv och intressanta karaktärer som jag verkligen gillar. Jag tycker definitivt den sticker ut i deckardjungeln, på ett bra sätt.

  Språket, eller rättare sagt perspektivet, kan vara lite snårigt ibland, jag fick stanna till för att få koll på vem de... Läs hela recensionen

 2. Ramona I

  Ruskigt bra bok! Sträckläste den och fortsatte sedan med bok 2!
  Bra handling med aktuella ämnen!
  Gillade verkligen karaktärerna och ser framemot en fortsättning

 3. Nattväkten
  Yves Devolder, 18 april 2022

  En spännande deckare som tar oss inuti skallen av en seriemördare (och vad är bra inte den misstänkta som man tror när man börjar läsa). Så en bra rekommendation för att rysa när sommaren kom.

 4. Högspänning
  Nova, 31 mars 2022

  Spänning från första till sista sidan! Bitvis riktigt otäck men går inte lägga från sig.
  Väntar på uppföljaren i denna nya serie.

 5. Spännande, makaber och obehaglig
  Marias bokhylla, 29 december 2021

  3,5/5

  Nattväkten, första delen i serien om David Ritter, är verkligen ingenting för den äckelmagade. Ramona Iversen räds inte att skriva om det makabra och oerhört våldsamma och det ger verkligen berättelsen en indragande kvalitet. Man blir äcklad och det är obehagligt, men man vill ändå läsa vidare för att se vad som händer härnäst.

  Kriminalkommisare David Ritter kommer till en mordplats i Bromma och även om han är van vid brottsplatser och att utreda mord, är det här den m... Läs hela recensionen

 6. Spännande
  veronicas_bok_bak_liv, 15 oktober 2021

  Kriminalkommissarie David Ritter anländer till Bromma, det är en kylig oktober morgon och han möts av den mest groteska mordplats han någonsin sett. Inom loppet av några dagar sker det ytterligare ett makabert mord och det får David att inse att det är en serienördare han letar efter. Vad binder samman mordoffren? Jakten börjar för att hitta mördaren¿.

  Det här är den första boken i serien om David Ritter. Jag dras snabbt in i bokens handling och läser med ett rasande tempo för att ko... Läs hela recensionen

 7. En deckare med grova, intensiva inslag

  Nattväkten är en deckare med flera nervkittlande, groteska och välskrivna scener som gör det omöjligt att sluta läsa. Jag satt fastklistrad framför boken under hela berättelsens gång, och jag hade dessutom svårt för att förutspå hur allt skulle sluta.

  Karaktärerna är alla djupa, genomtänkta och introduceras på ett bra och naturligt sätt vilket gör läsningen levande och dynamisk. Dessutom skriver Ramona Ivener följsamt och tydligt, vilket resulterar i en berättelse som är enkel att st... Läs hela recensionen

 8. Spännande,intensiv.
  Mats Johansson, 19 september 2021

  Klart läsvärd ,finns inga stunder att vila i , ruggig och spännande hela vägen.
  Ser framemot bok 2 ,Frostänglar.Grattis till en grym bok Ramona Ivener.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Ramona Ivener