Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Gårdarna (del 1)
Antal sidor
408
Utgivningsdatum
2022-04-20
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
R. Acedo, Sara (form)
Dimensioner
217 x 140 x 30 mm
Vikt
582 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189393370

Där vassen viker

(16 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-04-20
81
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Gripande debutroman om kärlek och sorg i 1800-talets Småland

Torpardottern Hilda är en inbunden person, tärd av minnen från barndomen. När hennes faster Anna ber om hjälp på gården Sjölund är det första gången Hilda sätter sin fot där sedan den olycksaliga vinterdagen då hennes far och bror drunknade i sjön. På Sjölund finns också Annas våldsamme make August, som tittar alltför djupt i flaskan, och deras fosterson Erik. Han, som bara var en pojke sist Hilda såg honom och som hon lovat sig själv att aldrig förlåta för det som hände, är nu en ung man.

Nere vid sjön skiftar vassen från gult till grönt och i gryningen hörs koltrastens sång. Någonting börjar gro mellan Hilda och Erik och det växer sig snabbt starkare.

Där vassen viker är ett fängslande stycke kvinnohistoria om arbete, kärlek och sorg. På ett lika lättillgängligt som vackert språk skildrar Linda Edgarsson det småländska torparlivet under sent 1800-tal, den omvälvande kärlekens makt och tragikens förlamande kraft. Där vassen viker är den första boken i en trilogi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Där vassen viker
 2. +
 3. Lundens hjärta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lundens hjärta av Linda Edgarsson (inbunden).

Köp båda 2 för 310 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Där vassen viker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betryggande 3+
  veronicas_bok_bak_liv, 28 juli 2022

  Torpardottern Hilda är en inbunden person som är tärd av minnen från barndomen. När hennes faster Anna ber om hjälp på gården är det första gången som Hilda sätter sin fot där sen den olycksaliga vinterdagen då hennes far och bror drunknade i sjön. På gården finns Annas våldsamme man som tittar allt för djupt i flaskan.

  Det här är den typ av bok som jag gillar och jag hade hört så mycket positivt kring denna bok, så mina förväntningar var rejält höga, tyvärr så tror jag att förväntn... Läs hela recensionen

 2. Briljant
  Camilla Collén, 10 juni 2022

  Bästa bok jag någonsin läst. Framkallar en bild av en svunnen tid och med den epokens utmaningar och livsöden. Läs den!

 3. Där vassen viker
  Ewa Lauritzen, 3 juni 2022

  Jag blev besviken, förväntade mig en bred skildring av livet i Småland under de bistra tiderna i slutet av 1800-talet. Istället blev det mest fokus på en kärleksrelation.

 4. Längtar till att läsa fortsättningen
  Bokdjungeln , 25 maj 2022

  Så himla bra bok! Detta är verkligen en roman för den som gillar historia, drama och kärlek. Jag älskar att boken är lättsam men att det ändå händer något hela tiden så jag vill verkligen inte lägga den ifrån mig. Och hur den slutar sen! Skönt att detta är den första boken i en trilogi för nu vill jag läsa fortsättningen.

 5. Där vassen viker
  Christina Österberg, 17 maj 2022

  Mycket intressant skildring av Hilda. Som det kunde vara när man råkade ut för olyckan att bli med barn som ofta hände då.

 6. Rekommenderas varmt
  Kaffeläsaren, 4 maj 2022

  Jag har en förkärlek för historiska romaner och det var med stora förhoppningar som jag tog mig an Linda Edgarssons debutroman Där vassen viker. Boken tar sin början 1885 i Småland och vi får följa torpardottern Hilda. Hilda är en ganska tyst och inbunden person och hon har precis tackat nej till ett frieri från Alexander på den stora gården Skogarp. När Hildas faster Anna behöver hjälp på gården Sjölund, ser Hildas mamma det som en bra chans för Hilda att komma ifrån byn ett tag. Men det är ... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Linda Edgarsson

 • Lundens hjärta

  Linda Edgarsson

  Vid sjutton års ålder står Erika Skog på tröskeln till vuxen¿livet, en tröskel som tycks lika orubblig som stenen på åkern. Hon har bara vaga minnen av sin mor Hilda, och hennes far har lagt över ansvaret för dotterns uppfostran på Anna och Oskar ...