Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
457
Utgivningsdatum
2021-06-18
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 33 mm
Vikt
710 g
SAB
Hc
ISBN
9789189397002
En tredje värld (häftad)

En tredje värld

(6 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-06-18
247
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En tredje värld Kan levereras innan julafton
"Han gick ut i vardagsrummet och tände de stearinljus som han tidigare placerat på fönsterbrädor och bokhyllor. Släckte alla elektriska lampor. Vankade av och an i lägenheten. Tankarna fladdrade iväg till ett dunkelt och oklart område. Det var något som inte stämde. Något han missat."
I Stockholm sker en rad brutala mord vars gärningsmän gäckar polisen. I det råa våldets kölvatten tornar en slutgiltig katastrof upp sig som tycks hota hela huvudstaden.
För Tage Levander, examenslös före detta lingvistikstudent och Systembolagsarbetare, är saker inte som de brukar; livet känns inte tryggt längre och han råkar ut för den ena oförklarliga händelsen efter den andra. En serie händelseförlopp leder honom till Gruppen, en skara människor som lever i samhällets periferi. Motvilligt dras han in i deras arbete för att förhindra den annalkande katastrofen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En tredje värld
 2. +
 3. Den tredje mannen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den tredje mannen av Ulf Broberg (kartonnage).

Köp båda 2 för 326 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av En tredje värld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hög puls genom hela
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 13 februari 2022

  Pulsen genom denna var till stor del hög. Det tog ett tag innan jag kom in i boken då det var mycket information i början som läsaren behövde. Men sedan ville jag bara läsa vidare. Jag kände ett starkt begär efter att veta hur allt skulle sluta. Martin Björklind använder språket på ett effektfullt sätt. Han använder nutid vid fartiga scener vilket skapar en nära koppling mellan läsaren och handlingen. Jag som läser befinner mig verkligen mitt i händelserna. Lite synd tycker jag dock det är at... Läs hela recensionen

 2. Gick inte att lägga ner boken!
  Karen , 23 juni 2021

  Jag är svårfångad när det gäller böcker, denna händelseförloppet höll mig på tårna från första början,en blandning av spänning, mänsklighet och mysterium är vad man får.
  - ska bli spännande att se hur det hela slutar.

 3. En fängslande berättelse med många lager
  Emelie, 22 juni 2021

  En tredje värld är en mustig och fängslande berättelse om en vanlig människa som hamnar i en ovanlig livsfas där tillvaron plötsligt förvandlas till en ny tillvaro präglad av mord och brutalt våld men också av varm gemenskap och omvälvande meningsfullhet. Om att förändras och bli någon annan utan att veta vad man egentligen varit med om. Låter mig uppslukas av en magisk och ovanlig värld mitt i ett välkänt, vardagligt Stockholm. Tage och de andra karaktärerna i berättelsen blir så levande för... Läs hela recensionen

 4. Filosofisk thriller i Stockholmsmiljö
  Peter, 21 juni 2021

  Stockholm sommaren 2006. Brutala mord på allmän plats. Ett spektakulärt terrordåd som skakar huvudstaden i dess grundvalar. Och mitt i allt detta står Tage, romanens huvudperson. Förövarna dyker upp i hans drömmar, och sedan i hans verklighet. Eller drömmer han fortfarande? Han kommer i kontakt med en sektliknande grupp hemlösa, som ser som sin mission att stoppa förövarna. De ser Tage som Utvald och han dras motvilligt in i deras värld. Eller inbillar han sig bara allt? Har han drabbats av e... Läs hela recensionen

 5. Filosofisk thriller i vardagsnära Stockholmsmiljö
  Lillan, 21 juni 2021

  Om människorna i "En Tredje Värld" mitt i Stockholm och i dess omgivningar. En spänningsroman om en rad mord och om en annalkande katastrof, som sätter skräck i staden. En grupp avsides personer agerar för att rädda staden. Huvudpersonen Tage får vi följa genom drömmar och verklighet, hand i hand med filosofiska funderingar om livet och vår existens. Tages själsliga utveckling. Miljöerna är välkända Stockholmsmiljöer, skildrade så att var och en som är bekant med Stockholms innerstad och dess... Läs hela recensionen

 6. Rekommenderas varmt!
  Maria, 20 juni 2021

  En mäktig berättelse där kampen mellan gott och ont utspelar sig i flera dimensioner, här mitt ibland oss vanliga människor. Både spännande och gripande till sista sidan.

Visa alla 6 recensioner