Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
457
Utgivningsdatum
2021-06-18
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 33 mm
Vikt
710 g
SAB
Hc
ISBN
9789189397002
En tredje värld (häftad)

En tredje värld

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2021-06-18
229
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Han gick ut i vardagsrummet och tände de stearinljus som han tidigare placerat på fönsterbrädor och bokhyllor. Släckte alla elektriska lampor. Vankade av och an i lägenheten. Tankarna fladdrade iväg till ett dunkelt och oklart område. Det var något som inte stämde. Något han missat."
I Stockholm sker en rad brutala mord vars gärningsmän gäckar polisen. I det råa våldets kölvatten tornar en slutgiltig katastrof upp sig som tycks hota hela huvudstaden.
För Tage Levander, examenslös före detta lingvistikstudent och Systembolagsarbetare, är saker inte som de brukar; livet känns inte tryggt längre och han råkar ut för den ena oförklarliga händelsen efter den andra. En serie händelseförlopp leder honom till Gruppen, en skara människor som lever i samhällets periferi. Motvilligt dras han in i deras arbete för att förhindra den annalkande katastrofen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En tredje värld
 2. +
 3. Som man sår

De som köpt den här boken har ofta också köpt Som man sår av Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av En tredje värld. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gick inte att lägga ner boken!
  Karen , 23 juni 2021

  Jag är svårfångad när det gäller böcker, denna händelseförloppet höll mig på tårna från första början,en blandning av spänning, mänsklighet och mysterium är vad man får.
  - ska bli spännande att se hur det hela slutar.

 2. En fängslande berättelse med många lager
  Emelie, 22 juni 2021

  En tredje värld är en mustig och fängslande berättelse om en vanlig människa som hamnar i en ovanlig livsfas där tillvaron plötsligt förvandlas till en ny tillvaro präglad av mord och brutalt våld men också av varm gemenskap och omvälvande meningsfullhet. Om att förändras och bli någon annan utan att veta vad man egentligen varit med om. Låter mig uppslukas av en magisk och ovanlig värld mitt i ett välkänt, vardagligt Stockholm. Tage och de andra karaktärerna i berättelsen blir så levande för... Läs hela recensionen

 3. Filosofisk thriller i Stockholmsmiljö
  Peter, 21 juni 2021

  Stockholm sommaren 2006. Brutala mord på allmän plats. Ett spektakulärt terrordåd som skakar huvudstaden i dess grundvalar. Och mitt i allt detta står Tage, romanens huvudperson. Förövarna dyker upp i hans drömmar, och sedan i hans verklighet. Eller drömmer han fortfarande? Han kommer i kontakt med en sektliknande grupp hemlösa, som ser som sin mission att stoppa förövarna. De ser Tage som Utvald och han dras motvilligt in i deras värld. Eller inbillar han sig bara allt? Har han drabbats av e... Läs hela recensionen

 4. Filosofisk thriller i vardagsnära Stockholmsmiljö
  Lillan, 21 juni 2021

  Om människorna i "En Tredje Värld" mitt i Stockholm och i dess omgivningar. En spänningsroman om en rad mord och om en annalkande katastrof, som sätter skräck i staden. En grupp avsides personer agerar för att rädda staden. Huvudpersonen Tage får vi följa genom drömmar och verklighet, hand i hand med filosofiska funderingar om livet och vår existens. Tages själsliga utveckling. Miljöerna är välkända Stockholmsmiljöer, skildrade så att var och en som är bekant med Stockholms innerstad och dess... Läs hela recensionen

 5. Rekommenderas varmt!
  Maria, 20 juni 2021

  En mäktig berättelse där kampen mellan gott och ont utspelar sig i flera dimensioner, här mitt ibland oss vanliga människor. Både spännande och gripande till sista sidan.

Visa alla 5 recensioner