En läraktig flickas grand tour (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2021-05-28
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
195 x 130 x 16 mm
Vikt
357 g
SAB
Hc
ISBN
9789189397101
En läraktig flickas grand tour (inbunden)

En läraktig flickas grand tour

Inbunden Svenska, 2021-05-28
199
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
En grand tour var en sorts påkostad bildningsresa som välbeställda personer i svunna tider kunde ägna sig åt. Under flera år reste man runt på kontinenten till tidens metropoler och kulturella centrum för att tillägna sig vetenskap, konst och andlig utveckling.
I En läraktig flickas grand tour får vi följa en modern variant av en grand tour under författarens resor till många av de platser som än idag, flera hundra år senare, utgör Europas nav.
Intryck från resorna flätas ihop med författarens upplevelser av litteratur, konst och musik likt trådarna i en väv, vilken täcker stora delar av Europa. Betydande litterära verk och deras upphovsmän skymtar fram i väven, liksom kända konstverk och kompositörer vars musik särskilt påverkat författaren. En och annan historisk person dyker också upp i detta nedslag i Europas mångfasetterade kultur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En läraktig flickas grand tour
 2. +
 3. Där kräftorna sjunger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där kräftorna sjunger av Delia Owens (pocket).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marianne Jönsson

 • Vegetariska favoriter

  Marianne Jönsson

  VEGETARISKA FAVORITER vill locka och stimulera alla att laga vegetarisk mat. Här finns smakfulla och enkla recept på sallader, soppor, gratänger, pajer, bröd, kakor och efterrätter. Marianne Jönsson har mer än 40 års erfarenhet av vegetarisk matla...

 • Ledarskap med själ och hjärta

  Marianne Jönsson

  Så länge Marianne kan minnas har hon upplevt en förhöjd känslighet. Högkänslighet är ett personlighetsdrag som finns hos var femte person. Högkänslighet brukar beskrivas som att man har ett känsligare nervsystem, då man tar in alla intryck och upp...