Fågelflykt (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2021-06-04
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
195 x 130 x 23 mm
Vikt
402 g
SAB
Hc
ISBN
9789189397118
Fågelflykt (kartonnage)

Fågelflykt

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2021-06-04
211
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  95
Visa alla 1 format & utgåvor
I den lilla utmarksbyn Storsien, ett tiotal år innan första världskriget, blir Amanda och Aslak förälskade, men deras kärlek fördöms av en obarmhärtig omgivning som inte skyr några medel för att stoppa den. Snart upptäcker Amanda att hon bär på Aslaks barn - och en släktresa genom tid och rum tar sin början.
Fågelflykt är en skildring av tre generationer kvinnor - Amanda, Anna Maria och Agneta - som var och en drömmer om kärleken,men som ställs inför livets och tidens motgångar. Vi förflyttar oss från ett norrbottniskt tidigt nittonhundratal till ett Stockholm i kölvattnet av andra världskriget, och slutar i Luleå där ett tusental flyktingar anländer till järnvägsstationen under flyktingkrisens 2015.
Ur de tre huvudpersonernas perspektiv skildras övergrepp, mord, väckelsepredikanter, arbetsläger, utanförskap, kärlek och inte minst förhoppningar. Och fastän de tillhör olika generationer delar de alla erfarenheten av hur det är att vara kvinna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fågelflykt
 2. +
 3. Hemligheternas bibliotek

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hemligheternas bibliotek av Janet Skeslien Charles (pocket).

Köp båda 2 för 300 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fågelflykt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vackert skriven generationsroman!

  Fågelflykt spänner över tre generationer kvinnor från tidigt 1900-tal till år 2015. Det är en vemodig skildring av kvinnans liv med mycket elände och motgångar. Men under allt det tragiska finns det en stark och varm kärlek till medmänniskorna, en vilja att ta hand om varandra.

  Anne-Christine Liinanki har ett nyanserat och nästan lite poetiskt språk. Hennes sätt att använda äldre och till viss del lokala uttryck och begrepp förstärker känslan av vilken tid och miljö boken utspelar si... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anne-Christine Liinanki

 • Norrbottniska liv ensligt belägna

  Anne-Christine Liinanki

  Anne-Christine Liinanki har tidigare gett ut romanen Storsien - hundra år i en norrbottnisk by. Tillsammans med fotografen Gunnar Svedenbäck ger hon nu ut Norrbottniska liv ensligt belägna, en reportagebok om de som valt att bo i glesbygd. Vi tala...

 • Mångrus

  Anne-Christine Liinanki

  Sanna Hare har kallat till ett rådslag i skogen. Under flera år har djuren i Sidalen känt av det förändrade klimatet. Stormar, översvämningar, extrem kyla och värmeböljor. Under rådslaget blir det gräl och ovänskap, men till sist kommer djuren öve...