I mörkret ser jag dig klart (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
405
Utgivningsdatum
2021-06-16
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 35 mm
Vikt
942 g
SAB
Hc
ISBN
9789189397170
I mörkret ser jag dig klart (inbunden)

I mörkret ser jag dig klart

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-06-16
139 219 Du sparar 80 kr!
 • Bokreatitel 2023! Boken levereras tidigast den 21/2.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Plikttrogne tjänstemannen Mika lever tryggt villaliv i Karlskrona med ordentliga Ellen och hennes son. De ensamma tonåren är långt borta, nittiotalet då världen stöptes om och han förtvivlat sökte en absolut idé. Då han hade sin korta vilda passion med den gåtfulla Thomasine, passionen som han sedan dess har flytt.

Flytt ända tills nu, när det förflutna hinner ikapp. När Mika måste rädda sin stad från ett stigande hav - och åter frestas att gripa och förverkliga en dröm. 

I mörkret ser jag dig klart är en kärleksthriller som utspelar sig i Karlskrona, i nutid och dåtid. Med driv och närvaro gestaltar Skantze minnets och begärets växelverkan.

"En tät berättelse som växlar mellan thrillerartade inslag och mer psykologiskt djupborrande partier... När [Skantze] nu, efter en tystnad på tjugo år, återvänder som författare är det med en mognare röst, men formmässigt är den litterära spänstigheten intakt." /Vi

"Detta är, vill jag hävda, språkligt och formmässigt en nästan fulländad roman." /Barometern / Blekinge Läns Tidning

"En språkligt driven författare och skicklig dramaturg. Skantze bjuder på en berättelse med flera bottnar" / Sydöstran

"I skildringen av Mikas djupa främlingskap inför världen finns en trasighet som är alldeles exakt" / DN

"Det stundtals lyckade resultatet påminner inte så lite om en samtida tv-serie där mellanmänskliga relationer och konflikter omärkligt löds samman med aktuella teman som inskränkthet, rasism, och den antropocena erans förödande konsekvenser för planetens fortlevnad." / BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I mörkret ser jag dig klart
 2. +
 3. Asfaltsland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Asfaltsland av S A Cosby (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av I mörkret ser jag dig klart. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mörk och intensiv kärlek!
  Boktanten, 2 oktober 2021

  "I mörkret ser jag dig klart" är en annorlunda bok. Jag giller handlingen som sådan men upplever att det är lite väl mycket "mellansnack" om olika byggnader och att byråkrati som hör samman med Mikas jobb som planchef. Samtidigt förstår jag att det kanske behövs för att få fram hans personlighet.

  Alexander Skantze har ett nästan poetiskt sätt att skriva. Det är mycket känslor och tankar som luftas och boken har en passion och glöd för både människor och miljöer. Tyvärr har jag lite s... Läs hela recensionen

 2. Ljudbok
  - (Karlskrona), 18 juni 2021

  När den kommer som ljudbok ska jag absolut lyssna på den. :) Den verkar vara mycket spännande och utspelar sig ju i min nuvarande hemstad Karlskrona.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Alexander Skantze