Urna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2021-08-20
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Medarbetare
Björnhager, Malin (form)
Dimensioner
225 x 150 x 25 mm
Vikt
349 g
SAB
Hc
ISBN
9789189397347
Urna (häftad)

Urna

Häftad Svenska, 2021-08-20
199
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I ett Sverige inte så långt från vårt eget börjar människor försvinna, en efter en. De är alla människor som existerar i samhällets periferi - uteliggare, socialbidragstagare och invandrare. Disa märker att något håller på att hända på gatorna omkring henne och berättar det snart för sin socialsekreterare, som tror att det är en konspirationsteori.
Men när Jonathan, en reporter på den samhällskritiska nyhetsredaktionen VeRa, börjar gräva i frågan blir det uppenbart att det är någonting som inte står rätt till. Spåren tar honom ända upp till landets offentliga förvaltning och URNA, myndigheten för urval och samhällsnytta.
Hur avslöjar man en pågående utrensning när den beordrats av en av landets myndigheter? Hur långt upp i regeringen är URNA:s metoder kända och sanktionerade? Och kan Disa och Jonathan överleva länge nog att låta allmänheten ta del av nyheten, innan de själva blir utrensade?
URNA är en thriller i högt tempo om de människor som i politiken ofta benämns som "utanför". Kersti Vikström utnyttjar sin arbetslivserfarenhet för att måla upp ett spänningsfyllt, dystopiskt mardrömsscenario om spioneri, lönnmord och moraliska ödesval.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Urna
 2. +
 3. Den som dödade helvetets änglar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den som dödade helvetets änglar av Jan Guillou (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kersti Vikström

 • Vitterstigar

  Kersti Vikström

  Människorna har nästan lyckats fördriva alla väsen från det en gång blomstrande kungariket Höstmarken. Men i skogarna vid norra gränsen är det oroligt. Dit kommer Mika, den bortskämda och ärelystna bonddottern, för att göra värnplikt vid Skogsvakt...

 • Gycklarens arv

  Kersti Vikström

  Nova är ett feodalt uppbyggt rike, där endast de allra rikaste är fria att styra sina liv. Esmeralda är tio år när hon skickas till huvudstaden Corona för att arbeta som kammarjungfru åt guvernörens äldsta dotter. Hennes föräldrar, liksom hon själ...