Nyckeln till tiden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nyckelstenarnas hemlighet (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
354
Utgivningsdatum
2021-11-26
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Medarbetare
Ekström, Tomas (form)
Illustratör/Fotograf
Anna Lindroth
Dimensioner
223 x 158 x 35 mm
Vikt
632 g
SAB
uHc
ISBN
9789189474017
Nyckeln till tiden (inbunden)

Nyckeln till tiden

(21 röster)  |  Läs 18 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-11-26
187
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En hänsynslös mördare härjar i Sverige och alla hans offer är tonåringar. Femtonåriga Teodor undkommer mördarens attack, men hans bästa vän Bella kidnappas.
Mot sin vilja hamnar Teodor i ett uråldrigt internationellt sällskap som har som mål att hitta och förstöra nyckelstenarna. För om de hamnar i fiendens händer kan deras krafter förgöra världen.
Ett slumrande arv vaknar inom Teodor och han upptäcker att han kan förflytta saker med tankens kraft. Med hjälp av Nyckeln till Tiden reser han tillbaka i tiden, på jakt efter en förlorad nyckelsten. Teodor får kämpa för sin överlevnad mitt under finska kriget, och ställs öga mot öga med blodtörstiga gladiatorer i det svunna Romarriket.
Teodors krafter blir allt starkare, men samtidigt växer även tvivlet. Kommer sällskapet verkligen att förstöra nyckelstenarna? För vem skulle frivilligt ge upp så berusande krafter?
Nyckeln till Tiden är första delen i den fantasirika, bitvis halsbrytande serien om Nyckelstenarnas Hemlighet, där ett brokigt gäng ungdomar - med en stor dos humor, gemenskap och nyfikenhet - tar sig an utmaningar i världens alla hörn och tidsperioder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nyckeln till tiden
 2. +
 3. Värsta bästa tonåren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Värsta bästa tonåren av Maria Dufva, Frida Garell (inbunden).

Köp båda 2 för 256 kr

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Nyckeln till tiden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och läsvärd debut
  Malin Olsson, 29 maj 2022

  3,5 ☆ Nyckeln till tiden är en spännande och läsvärd debut. Bokens primära målgrupp är ungdomar, vilket speglas i såväl stilspråk som dialoger.
  Handlingen börjar med en kickstart och rullar på i ett snabbt tempo, dialogerna är rappa och språket ungdomligt.
  Sofia Brattvall presenterar ett stort antal karaktärer som alla är unika och intressanta, jag får aldrig några problem med att skilja dem åt och får snabbt grepp om deras relation till varandra.
  Handlingen är plotdriven me... Läs hela recensionen

 2. Helt fantastisk!
  Lykke, 6 april 2022

  Denna bok är otrolig! En fångade historia. Hon har gjort en otrolig bok och jag älskar att denne pedagogisk. Man lär barnen vetenskap och historia. Aldrig hört något så kreativt. Den fångar ungdomarna medan de lär sig. Ger dem en bra kunskap som kommer hjälpa dem i livet. Väldigt spännande och estetiskt vacker och lockande bok. Välskriven! Känner du en läsande tonåring kanske 13 -15 så är detta ett fantastiskt köp. De kommer att älska den! Rekommenderar starkt! Fungerar även för äldre som kan... Läs hela recensionen

 3. Fartfylld och spännande
  Anna, 6 april 2022

  Härligt fartfylld bok med bra och genomarbetade karaktärer. Den tappar aldrig vare sig fart eller spänning och huvudpersonen utmanas både fysiskt och mentalt. Rekommenderas!

 4. Välskriven debut!

  Oj vilken debut! Sofia Brattvall har skrivit en händelserik, intensiv och magisk fantasy som redan från första sidan fångade min uppmärksamhet. Det är intressanta karaktärer, snabblästa kapitel och ett fantastiskt magisystem som tillsammans skapar en oerhört spännande berättelse.

  Nyckeln till tiden innehåller många intressanta och trovärdiga karaktärer. Vi får lära känna de flesta karaktärer på djupet samtidigt som det finns mer utrymme för fördjupning i framtida böcker. Sofia Bratt... Läs hela recensionen

 5. Vilken debut!
  Böcker enligt Angelica, 3 december 2021

  Handling:
  Teodor bor i Arboga tillsammans med sin farbror Alex.
  På nyheterna och i staden pratas det om ett antal mord på tonåringar som dör på mystiska sätt. Det dröjer inte länge förrän Teodor och hans bästa kompis Bella hamnar i mördarens väg och Teodor kommer undan med blotta förskräckelsen. Bella kommer inte undan och Teodor bestämmer sig för att han skall leta upp och befria Bella.
  Det visar sig lättare sagt än gjort då Teodor blir tagen, mot sin vilja, till ett uråldrigt in... Läs hela recensionen

 6. Riktigt spännande!
  Finn, 3 december 2021

  Den här boken var verkligen suverän! Den var riktigt spännande, intressant, rolig och man fick även lära sig en hel del historia och geografi.

  Karaktärerna var djupa och intressanta att läsa om och det fanns inte en enda tråkig del i boken. Så himla spännande och kul att få åka tillbaka i tiden och få lära sig mer om historiska händelser! Omslaget är även jättesnyggt och det får en att bli intresserad av att läsa boken.
  Denna bok passade mig jättebra både i ålder, genre och mitt ... Läs hela recensionen

 7. Fantastisk debut!
  @bokblomman, 3 december 2021

  Jag fick den stora äran att förhandsläsa en fin debut av @sofiabrattvall innan boksläppet 26/11

  Boken är första delen i en fantasyserie med vetenskapligt och historiskt tema för ungdomar och unga vuxna.

  Boken inleds med att en blodtörstig mördare härjar i Sverige. Samtidigt känner sig 15-åriga Teodor förföljd och gör en viskande röst i sitt huvud. När hans farbror senare blir mördad och hans bästa vän kidnappad tvingas han in i ett uråldrigt sällskap som kämpar för att hitt... Läs hela recensionen

 8. Fängslar
  Ludwig S, 1 december 2021

  Det börjar på en vanlig plats, med en vanlig kille. Märkliga saker börjar hända. Man vill bara veta mer. Det gör ont i magen. Kan man känna så av att läsa en bok? Man dras in i ett spinn, blir aldrig vanlig igen! Så bra!

 9. Spännande och fartfylld
  Bokdaling, 1 december 2021

  Wow!! vilken debut av Sofia!
  En spännande, fartfylld och modig historia fylld av magi, äventyr, vänskap och fiender.
  Härliga, spännande och fruktansvärda karaktärer i en härlig mix.
  Världarna Sofia beskriver är så målande att man är där på plats, det är nästan så att man instinktivt duckar för svärdet när karaktären gör det, eftersom man är så ett med boken hela tiden.
  Jag är totalt trollbunden!!

  Vi får uppleva många spännande platser och tidsepoker i den här boke... Läs hela recensionen

 10. Första delen i en ny spännande fantasy-serie
  bok_stavligt, 1 december 2021

  Första delen I Nyckelstenarnas hemligheter - Nyckeln till friheten -
  är en fantasyberättelse för 12-15-års åldern eller däromkring. Vilket innebär att jag är långt från målgruppen på alla sätt men trots det läste med stor behållning.

  Femtonåringen Theodors föräldrar är döda och han bor med sin farbror Alex, som ofta är bortrest på jobb och då lämnar Theodor att bo hos grannen, hans vän Bella och hennes mamma, eller klara sig själv. Vad det är för jobb han har vill han inte berät... Läs hela recensionen

 11. Välskriven och spännande bok inom fantasy!
  Michael Paul Hamory, 1 december 2021

  Mycket intressant bok inom fantasy-genren! Perfekt för den som gillar Harry Potter och liknande och vill dyka ned i nya spännande historier. Välskriven.

 12. Bokrecension
  Åsa Walmborg , 1 december 2021

  Har just läst Nyckelstenarnas Hemlighet - Nyckeln till tiden skriven av Sofia Brattvall, utgiven av Ekström & Garay.

  Nyckeln i tiden är del 1 av 13 i bokserien Nyckelstenarnas Hemlighet och den riktar sig till ungdomar mellan 12 och 15 men passar även utmärkt för vuxna läsare. Det fantastiskt magiska omslaget är gjort av Anna Lindroth.

  Då jag aldrig tidigare läst Fantasy och fick förfrågan om att förhandsläsa Nyckeln till tiden av Sofia Brattvall så tog jag chansen att prova... Läs hela recensionen

 13. Magisk jakt genom tid och rum
  bocker_overallt, 1 december 2021

  En spännande början på serien! Boken är så välskriven att jag ser allt framför ögonen, det är som en film i huvudet och det är alltid någonting nytt som händer och likt Teodor vet man inte riktig vad som kommer att hända härnäst - det är ju också det underbara med fantasy, allt kan hända!
  Det är fart i historien och Sofia gör det inte alltid lätt för sina karaktärer. Olika tidsepoker besöks och genom det lär man sig en del om historia och dåtidens sämhällen men också teman som trauma, död... Läs hela recensionen

 14. Så spännande ungdomsbok!
  Miranda, 1 december 2021

  Spännande och lärorik ungdomsbok!
  Kunde inte lägga ifrån mig boken!
  Så välskriven och beskrivande att man verkligen kunde leva sig in deras värld!

 15. Fantastisk
  Sandra, 1 december 2021

  Om man gillar spänning och brilliant fantasy så är denna bok fantastisk, man slussas ut i en historia som man gärna hade velat leva i själv , man ville inte sluta läsa och hoppas på en starkt uppföljare

 16. Spännande och läsvärd!
  bokmoster, 1 december 2021

  En spännande, intressant och bitvis riktigt otäck bok! Ser fram emot att få läsa fler böcker om Teodor och hans nya vänner (och fiender). Det ska ju komma 12 böcker till 🤩
  Magi och vänskap blandat med historia och nyvunna krafter 🔮

 17. Fantastisk debut - hoppas på en fortsättning!
  Emma E, 1 december 2021

  Spännande fantasyroman som utspelar sig i Sverige, såväl som i historiska miljöer. Välskrivna karaktärer. En underbar bok för både ungdomar och vuxna.

 18. Bäst
  Anna Fagerström, 1 december 2021

  Har inte ord! Nästa Harry Potter! Rekommenderas starkt till både stora och små. Spännande, välskrivet och intressanta karaktärer. Jag kunde inte lägga den ifrån mig.

Visa alla 18 recensioner