Allt som jag inte begriper mig på (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2021-10-08
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 15 mm
Vikt
393 g
SAB
Hc
ISBN
9789189474024
Allt som jag inte begriper mig på (häftad)

Allt som jag inte begriper mig på

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-10-08
199
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Den unge Harald arbetar på en handelsträdgård nära autostradan mellan Lund och Malmö. Där möter han den erfarna Viktoria.Med henne inleds en lång rad av tragikomiska tillkortakommanden med olika kvinnor.

Författaren rör sig skickligt i tid och rum och snart befinner sig Harald i Las Vegas där han gifter sig med mexikanskan Bonita.Hon drar in honom i en vanvettig karusell som snurrar allt fortare. På ett inlevelsefullt sätt får vi följa Haralds utveckling från en ung odeciderad man fram till en livserfaren gamling som på ålderns höst reflekterar över sitt liv vid arbetsbordet. Alltmedan samtidensomvälvande skeenden gör sig påminda utanför fönstret.

Berättelsens styrka är författarens mångsidighet och förmåga att beskriva såväl triviala vardagshändelser som existentiella frågor.De senare når sin klimax när pandemin drabbar Sverige. Noteringar i dagboksform av coronans år gör boken extra aktuell.
Curt Andersson har på ett sinnrikt sätt skapat en samtidsskildring som sträcker sig från tidigt femtiotal till nutid. Författarens gestaltningsförmåga och gränsöverskridande kunskaper gör Allt som jag inte begriper mig på till en lika lärorik som läsvärd upplevelse.

Curt Andersson är bosatt i Varberg. Han är fil lic i sociologi samt fil dr i arbetsvetenskap. Han är författare till ett trettiotal titlar. På Ekström & Garay har han tidigare utkommit med romanen Märkliga män.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Allt som jag inte begriper mig på
  2. +
  3. Märkliga män

De som köpt den här boken har ofta också köpt Märkliga män av Curt Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 429 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Allt som jag inte begriper mig på. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En stor bok om högt och lågt
    Adelton, 12 november 2021

    Jag slår igen Curt Anderssons bok med glädje. Den är stor och fiberrik. Vid sidan om och efter hans tidigare dryga 30 titlar (från hans akademiska karriär, hans många resor och ur vurmen för det surrealistiska) framstår den som ett viktigt komma. Denna bok om drömmar, samtid, död och livsvillkor. Det vill säga om allt som man inte begriper sig på. Lärd, humoristisk och skriven med spänst och språklig ekonomi. Vi kan med lystnad invänta nästa alster från Varberg.

    Carsten Palmer Schale

Visa alla 1 recensioner