De fallna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
636
Utgivningsdatum
2021-12-03
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Medarbetare
Björnhager, Malin (form)
Illustratör/Fotograf
Mattias Peterberg
Dimensioner
225 x 150 x 44 mm
Vikt
981 g
SAB
Hc
ISBN
9789189474475
De fallna (häftad)

De fallna

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-12-03
219
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En gång i tiden brann Manheim, människornas värld, av förödande krig. De fallna, utkastade från himmeln för ett brott de begått, ville som hämnd lägga gudarnas älskade skapelse under sig. Efter stora förluster på båda sidor bestämde sig de fallnas härskare för att ingå en fred med människornas kungar. Åttahundra solvarv senare konspirerar härskarens högra hand, Fenrir, med högt uppsatta rådgivare och herremän för att störta tronen, återuppta krigen och lägga människornas riken under de fallnas styre.

I Älvarike ligger kung Amund Grip sjuk och hans son, prins Are, trånar efter kungatronen. Men prinsen är inte en lämplig tronföljare. När han får höra att kungen vill tillsätta Ulv Stormvråk, rikets skattemästare, som ställföreträdande regent brister Ares hjärta och får honom att smida egna planer.

Ulv Stormvråk har just förlorat sin fru i ett stråtrövaröverfall, och försöker hantera förlusten tillsammans med sin dotter Tora, då han hamnar i maktspelet mellan kungen och hans son. Prinsen anklagar Ulv för ett brott han inte har begått och skeppar iväg honom för att träla hos de fallna medan Tora skickas till ett ökänt barnhem. Ulv måste nu fly för att försöka rädda sin dotter, stoppa prins Are och återupprätta sin heder. Men behöver Tora verkligen räddas? Hon har inte gett upp och har inga planer på att snällt stå ut med terrorn. I hennes bröst brinner hämndens låga ...

De fallna är en storslagen äventyrsroman, full av intriger, svek, kärlek och hämnd, som utspelar sig i en vikingatida fantasyvärld med djupa rötter i nordisk folktro och mytologi. En värld fylld av ondska, trolldom och farliga varelser. Boken är den första delen i en trilogi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De fallna
  2. +
  3. Skuggornas gudinna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skuggornas gudinna av Caroline Hurtig (häftad).

Köp båda 2 för 376 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De fallna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Spännande och välskriven fantasy!
    JennySven, 19 december 2021

    Den här boken överraskade mig positivt. Man vet aldrig med en debutant. Efter 3o sidor var jag fast. Den är spännande och bjuder på riktigt bra karaktärsskildringar och miljöer. Man får följa flera huvudkaraktärer parallellet vilket gör att man inte på något sätt blir uttråkad. Jag gillade spåret med Ulv som allra mest. Man kan riktigt sätta sig in i hur det är att vara han. Relationerna mellan karaktärerna är ofta komplicerade och det blir inte alls som man förväntat sig. För att vara fantas... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner