De fallna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
636
Utgivningsdatum
2021-12-03
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Medarbetare
Björnhager, Malin (form)
Illustratör/Fotograf
Mattias Peterberg
Dimensioner
225 x 150 x 44 mm
Vikt
981 g
SAB
Hc
ISBN
9789189474475
De fallna (häftad)

De fallna

(6 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-12-03
259

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
En gång i tiden brann Manheim, människornas värld, av förödande krig. De fallna, utkastade från himmeln för ett brott de begått, ville som hämnd lägga gudarnas älskade skapelse under sig. Efter stora förluster på båda sidor bestämde sig de fallnas härskare för att ingå en fred med människornas kungar. Åttahundra solvarv senare konspirerar härskarens högra hand, Fenrir, med högt uppsatta rådgivare och herremän för att störta tronen, återuppta krigen och lägga människornas riken under de fallnas styre.

I Älvarike ligger kung Amund Grip sjuk och hans son, prins Are, trånar efter kungatronen. Men prinsen är inte en lämplig tronföljare. När han får höra att kungen vill tillsätta Ulv Stormvråk, rikets skattemästare, som ställföreträdande regent brister Ares hjärta och får honom att smida egna planer.

Ulv Stormvråk har just förlorat sin fru i ett stråtrövaröverfall, och försöker hantera förlusten tillsammans med sin dotter Tora, då han hamnar i maktspelet mellan kungen och hans son. Prinsen anklagar Ulv för ett brott han inte har begått och skeppar iväg honom för att träla hos de fallna medan Tora skickas till ett ökänt barnhem. Ulv måste nu fly för att försöka rädda sin dotter, stoppa prins Are och återupprätta sin heder. Men behöver Tora verkligen räddas? Hon har inte gett upp och har inga planer på att snällt stå ut med terrorn. I hennes bröst brinner hämndens låga ...

De fallna är en storslagen äventyrsroman, full av intriger, svek, kärlek och hämnd, som utspelar sig i en vikingatida fantasyvärld med djupa rötter i nordisk folktro och mytologi. En värld fylld av ondska, trolldom och farliga varelser. Boken är den första delen i en trilogi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De fallna
 2. +
 3. De odödliga

De som köpt den här boken har ofta också köpt De odödliga av Chloe Benjamin (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av De fallna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Svensk fantasy när den är som bäst
  Frida Hemborg, 15 augusti 2023

  Denna bok är en high fantasy bok som utspelar sig under vikingatiden med starka influencer av nordisk mytologi och folktro. Precis som i de flesta high fantasy böcker så måste du vara alert och med när du läser. Det är en mängd olika karaktärer och det sker många olika intriger och tvister som du behöver hålla reda på. Jag uppskattar verkligen att det är inkluderat tre olika kartor i början av boken, som visar de tre olika rikena. Även ordlistan i slutet där alla namn och ord är förklarade. U... Läs hela recensionen

 2. Spännande fantastik
  Frolids_bokhylla, 26 mars 2023

  Ett äventyr med rötterna i fornnordisk mytologi. En mycket spännande, välskriven bok med mycket detaljer i både miljö och karaktärer. Det är intriger, kärlek, hämnd och oväntad vänskap i en värld av ondska, magi och farliga varelser. Vem är egentligen ond eller god? Ett stort plus för både illustrerad karta över världen vi besöker och listan över ord och namn.

 3. Rå, ruffig fantasy på bästa sätt
  Anna, 3 januari 2023

  Rå, ruffig fantasy på allra bästa sätt.
  Boken fångade in mig direkt från början och höll fast intresset konstant. Språket flyter mycket bra, den är lättläst och välskriven.

  Tycker mycket om de starkt fornnordiska vibbarna, men att världen och dess mytologi ändå känns unik. Intrigen är smart och allt som sker i boken spelar roll för den. Det är rått, smutsigt, stundtals brutalt och karaktärerna måste kämpa sig fram sida för sida. Och det är fantastiskt bra! Allierade dyker upp d... Läs hela recensionen

 4. Kommande klassiker inom fantasy!
  J.Wahlberg, 24 maj 2022

  En mycket välskriven fantasyroman med en väldigt genomarbetad värld med utsmyckad karaktärsutveckling i toppklass. Finner det mycket ovanligt att en svensk debutförfattare skapar en så sammanhållen berättelse kombinerad med spännande och gripande karaktärer, håller hög klass i både berättande såsom språk.
  Kunde på riktigt inte lägga ifrån mig denna bok. Ser otroligt mycket fram emot vart denna historia tar vägen.

 5. Spännande och välskriven fantasy!
  JennySven, 19 december 2021

  Den här boken överraskade mig positivt. Man vet aldrig med en debutant. Efter 3o sidor var jag fast. Den är spännande och bjuder på riktigt bra karaktärsskildringar och miljöer. Man får följa flera huvudkaraktärer parallellet vilket gör att man inte på något sätt blir uttråkad. Jag gillade spåret med Ulv som allra mest. Man kan riktigt sätta sig in i hur det är att vara han. Relationerna mellan karaktärerna är ofta komplicerade och det blir inte alls som man förväntat sig. För att vara fantas... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner