Fjordland (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2022-05-18
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 26 mm
Vikt
562 g
SAB
Hc
ISBN
9789189474604
Fjordland (inbunden)

Fjordland

Inbunden Svenska, 2022-05-18
199
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Fjordland är en historisk äventyrsroman som börjar med att Arvid Björnsätre från Borgund i Norge kallas till ett personligt möte med släktens överhuvud Gånge-Rolv, som styr över nordmännens vinterbosättningar i Nordmannalandet. Mötet leder till en resa i Normandie, Norge, England, Danmark och i olika delar av Sverige med Sápmi under början av 900-talet.

Berättelsen innehåller dramatiska och mustiga händelser men handlar också om människors sätt att leva, deras kultur och deras tro. Mötet mellan gamla sägner med naturreligion och den nya religionen som trycker på söderifrån tar en viktig plats. Den ena sidan i mötet accepterar många trosinriktningar, den andra bara en tro. Följderna av detta kan vi se i århundraden därefter och i vår egen tid. Det är emellertid människorna som är i fokus, med sitt språk, sin livsstil och sin humor. Spännande scener och naturskildringar, maktkamp, feelgood och humor utlovas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fjordland
  2. +
  3. Tankar - uti natten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar - uti natten av Rolf Bennhagen (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rolf Bennhagen

  • Tankar - uti natten

    Rolf Bennhagen

    Om Du en tyst och mörk natt sitter ensam och stilla utomhus - vad händer då? Det var så dessa dikter kom till, under nätter utanför en röd stuga i Vallebygden i Västra Götaland. Det fanns inget naturligt eller konstgjort ljus. Det var svart. Bara ...