Ingen kan rädda dem alla (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2022-05-12
Förlag
Lava Förlag
Vikt
230 g
SAB
Hc
ISBN
9789189484078
Ingen kan rädda dem alla (häftad)

Ingen kan rädda dem alla

Häftad Svenska, 2022-05-12
223
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Janusz Korczak fick tidigt ett intresse för barn i nöd. Han arbetade som barnläkare, skrev texter om utbildning och barns rättigheter och drev så småningom ett eget barnhem. När andra världskriget bröt ut tvingades barnhemmet flytta till gettot i Warszawa. Det blev en svår tid men Korczak fortsatte att göra allt han kunde. Trots flera möjligheter att fly valde han varje gång att stanna med barnen. Ända in i slutet, ända in i gaskammaren.

När 29-åriga Elsa får höra talas om Korczak blir hon direkt fixerad i att ta reda på mer. Vem var denna man som offrade sig själv för barnens skull? Hon läser allt hon kan hitta, ser filmer baserade på hans liv och blir mer och mer intresserad. Hon bestämmer sig för att skriva om honom, ovetandes om att resan i hans fotspår kommer förändra hennes liv.

"Ingen kan rädda dem alla" är en hjärtskärande roman baserad på den verklige Janusz Korczaks liv. Den varvar hans livshistoria med Elsas efterforskningar och tillsammans skapar de en vacker berättelse om uthållighet och medmänsklighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ingen kan rädda dem alla
 2. +
 3. I morgon åker vi hem och andra noveller

De som köpt den här boken har ofta också köpt I morgon åker vi hem och andra noveller av Monika Orski (inbunden).

Köp båda 2 för 452 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Monika Orski

 • Konsten att valla katter : en Mensaordförandes erfarenheter

  Monika Orski

  Den här boken är en spännande, givande och stundtals humoristiskt inblick i hur att leda människor med hög intelligens. Att leda begåvade personer som gärna tänker själva och inte lika gärna underordnar sig en auktoritet kan vara en utmaning som k...

 • I morgon åker vi hem och andra noveller

  Monika Orski

  Många tvingas emigrera, medan andra nekas utresa. När det folkdemokratiska Polen driver en antisemisk kampanj drygt tjugo år efter krigsslutet, resulterar det bland annat i att en del av de återstående judarna flyttar till Sverige. Det ger nya ber...