Dit du går, följer jag (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2022-06-09
Utmärkelser
Årets bok
Förlag
Romanus & Selling
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
180 x 110 x 24 mm
Vikt
196 g
SAB
Hc
ISBN
9789189501317

Dit du går, följer jag

(20 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-06-09
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor

Utsedd till Årets bok 2022!

Vid sekelskiftet 1900 flyr Unni, Armod och lille Roar från Norge för att finna ett nytt hem. I Hälsingland slår de sig ner i ett ödetorp i skogen mellan människoland och vildmark. Den lilla flocken tvingas huka under naturens och skogsbondens brutala nycker i det nya landet med blå berg och svartmörka skogar.

Mer än sjuttio år senare sitter Kåra vid köksbordet som Armod byggde. Hon planerar begravningen för sin svärfar Roar. Det gror mörkt i hörnen. Vad var det egentligen som hände för länge sedan, när Roars föräldrar kom till huset? Unnis och Armods kärlek var större än allt. Kåras oro är lika stor. Nu vill hon bryta tystnaden och avslöja hemligheterna. "Dit du går, följer jag" är en dramatisk historisk roman om hur beroende vi alla är av varandra och om kärlek över alla gränser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dit du går, följer jag
 2. +
 3. Livet innan du dör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livet innan du dör av Lina Nordquist (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Dit du går, följer jag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En makalös berättelse.
  Fabbe, 21 augusti 2023

  Det tog en stund, ungefär en tredjedel av boken innan jag kom in i den. Den rör sig långsamt och stilla och det krävde för mig lite tid innan jag sögs in i den. Men jösses vilken debut. Korsberättandet mellan de två huvudkaraktärerna och hur dessa beskrivs gör hela berättelsen väldigt levande och det känns nästan som att det inte är fiktion vi läser. Karaktärerna och deras lilla liv återbärättas varsamt och med utvalda partier på ett ruskigt fint sätt. Slutet sedan golvade mig helt i sin stillhet.

  Kort sagt en makalös bok.

 2. Gripande
  Lotta Nordström (portugal), 20 juni 2023

  Hälsingland sekelskiftet. En liten familj flyr till fots genom skogarna över bergen från Norge och vi följer deras strävande för överlevnad i en ödestuga i Hälsingland som de får arrendera av en skogsbonde.

  Torpet Frid. Tre Generationer.
  Unni & Armod & Roar
  Roar & Bricken sonen Dag
  Kåra & Dag. Sonen Bo.
  Skogsbonden

  Två berättarjag: Unni och Kåra.
  Korta kärnfulla meningar. Påhittigt språk med målande bilder från naturen.

  I första meningen i... Läs hela recensionen

 3. seeeg
  MG, 25 augusti 2022

  Läste till sida 80 nånting...sen gav jag upp! Har läst att andra rekommenderar denna men jag förstår inte varför...hände absolut ingenting

 4. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 17 juni 2022

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Den här boken, Dit du går, följer jag, är författaren Lina Nordquists debutbok. Och jag tyckte att det var en mycket bra debut. Boken är välskriven, gripande, otäck, intressant, berörande, hemsk, sorglig, spännande, oförutsägbar, och väldigt, väldigt bra. Jag kan varmt rekommendera boken. Och jag kommer definitivt att läsa författarens nästa bok, som kommer ut i höst. (Den här boken är en av dom tolv nominerade böckerna i Årets Bok. Och det är den sjätte boken som jag har läst av dom nominerade).

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Lina Nordquist