Land du välsignade (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2022-02-25
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Medarbetare
Wieslander, Anders (form)
Dimensioner
225 x 150 x 20 mm
Vikt
453 g
SAB
Hc
ISBN
9789189559240
Land du välsignade (häftad)

Land du välsignade

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2022-02-25
198
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Det är inte helt lätt att få tag på folk som vill undervisa vuxna zigenare", får Harald Algotson höra när han tillträder tjänsten som Sveriges yngste zigenarlärare.
Det är 1960-tal och förändringens vindar blåser kraftigt över folkhemmet. Optimismen och framtidstron är stor, men fördomarna mot människor som inte räknas som fullvärdiga medborgare är alltjämt starka: tattare, billånare, småtjuvar - och zigenare. Som son till goda socialdemokrater är Harald väl medveten om att det finns människor som lever i samhällets marginal. Men det är först i mötet med eleverna i vuxenskolan som han blir varse hur stark antiziganismen är i landet som betraktar sig som den sociala jämlikhetens galjonsfigur. Harald blir god vän med människorättskämpen Katarina Taikon och får på nära håll följa hennes oförtröttliga kamp för zigenarnas rättigheter.
Curt Andersson har med Land du välsignade åter skrivit en annorlunda bok om ett Sverige som inte längre finns. Författarens stundtals halsbrytande fabuleringsförmåga levandegör på ett finurligt sätt bokens i allra högsta grad dagsaktuella tema.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Land du välsignade
 2. +
 3. Allt som jag inte begriper mig på

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt som jag inte begriper mig på av Curt Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 397 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Land du välsignade. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En av de bästa böcker jag läst under senare tid
  Adelton, 27 februari 2022

  Land du välsignade
  Curt Andersson
  Ekström & Garay 2022

  Curt Andersson har återigen, på sitt eleganta språk, skrivit en ny och mycket intressant och tankeväckande bok.Texten inleds med en betraktelse över Sverige och Finland, i ljuset av Rysslands angrepp på det senare landet i november/december 1939, Här presenteras Sveriges dåliga krigsberedskap, vårt ambivalenta förhållande till Finland Här intoneras vad jag ser som bokens huvudtema: hur gott och ont kan förekomma paralle... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Curt Andersson