Låt det bli ljus (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2022-09-09
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 32 mm
Vikt
706 g
SAB
Hc
ISBN
9789189559646

Låt det bli ljus

(6 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-09-09
207
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den svenske juristen Niklas lever ett ensamt och händelselöst liv i Uppsala. Men under en regnig joggingtur får han en mystisk otydbar gammal bok i sin hand. I ett försök att tyda bokens innehåll söker han upp sin före detta flickvän Sanna. Hon är den enda person han känner som möjligen kan hjälpa honom att lösa bokens gåta. När inte heller hon förmår tyda dess innehåll, beger de sig till Sannas kollega i Genève - professor Schrödinger. Professorn förstår snart att boken kan vara det mytomspunna verket Originale est fabula - den ursprungliga skapelseberättelsen. Boken om människans ursprung. Kommer boken, om den kan tydas, kunna ge oss svaren om människans ursprung?

Låt det bli ljus tar oss på en resa från tidens begynnelse till modern tid. Resan genom tiden sker med den ständigt närvarande frågan varför just Niklas anförtroddes boken och varför den kom i dagen just nu. Kommer boken också att besvara frågan om det finns en Skapare?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Låt det bli ljus
 2. +
 3. Enhet : en essä med livsfrågorna som följeslagare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Enhet : en essä med livsfrågorna som följeslagare av Anita Wijkström Gren (häftad).

Köp båda 2 för 414 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Låt det bli ljus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som lämnar avtryck i själen!
  Laila Baresso , 3 januari 2024

  Dan lyckas skapa en atmosfär som drar in läsaren från första sidan. Berättelsen utforskar djupa och komplexa teman på ett sätt som gör att man verkligen reflekterar över livet och dess utmaningar. Karaktärerna är mångfasetterad och trovärdiga, och man känner verkligen med dem under deras resa.
  Det är en bok som kommer att stanna med dig långt efter att du har läst sista sidan. 📚✨ Längtar efter del 2!

 2. En 10-poängare!
  Sara Wikström, 27 december 2022

  En otroligt välskriven och spännande bok som utbildar läsaren och bjuder in till reflektion, samtidigt som den bjuder på en spännande berättelse som gör boken till en riktig bladvändare! Går enkelt att likna med Dan Browns verk, men är enligt mig ännu bättre, då Dan Engström uppnår ett annat djup i sin berättelse som gör att boken bor kvar i tankarna lång efter man lagt den ifrån sig. Rekommenderas varmt!

 3. En läsning som gav mersmak
  Cecilia, 23 november 2022

  Engagerande berättelse som väcker nyfikenhet. Fick en massa aha-upplevelser och nya insikter. Bra för den som inte drar sig för historier med inslag av mörker. Svår att lägga ifrån sig. När kommer filmen? :)

 4. Spännande ögonöppnare
  Torbjörn Wikström, 20 november 2022

  Debutanten Dan Engström har med "Låt det bli ljus" helt orädd tagit sig an de stora frågorna. Teologi möter vetenskapen. Det rationella möter vår rädsla att våga ta in att allt går inte att förklara med vetenskaplig "fakta". Finns det måhända en gudomlig plan för mänskligheten?

  Förutom att författaren är skicklig på att förenkla och förklara teologiska och vetenskapliga tankegods får vi hela härligheten inlindad i en fiktiv och spännande historia som driver framåt till sista sidan. ... Läs hela recensionen

 5. Tankeställaren!
  Philip Käll, 14 oktober 2022

  En mycket skicklig och välskriven roman. Dan bjuder med enkelhet in den som vill läsa något lättare underhållande men även den som vill utmanas och/eller filosofera. Där jag själv fann mig i den senare kategorin, likväl njöt av resan boken tog mig på!

 6. Mycket stark debut!
  Mikael Bragd, 30 september 2022

  En väldigt fin debut av en ny författare. Bra språk med härligt driv i historien. Gillar du Dan Brown och Tisdagar med Morrie blir det här en riktigt rolig upplevelse. Rekommenderas starkt!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Dan Engström

 • Industriellt husbyggande

  Helena Lidelöw, Dan Engström, Jerker Lessing, Lars Stehn

  En långsiktig strategi för ekonomisk överlevnad inom industriellt byggande innebär integration av flera ämnesområden - marknadskunskap, bygg¿teknik, produktionsteknik, design, byggplanering, logistik och kvalitet. Boken tar sin utgångspunkt i husb...

 • Lag om medling i vissa privaträttsliga tvister : en kommentar

  Dan Engström

  Lag om medling i vissa privaträttsliga tvister är en lagkommentar till den nyligen antagna svenska medlingslagen. Samtidigt belyser boken institutet särskild medling enligt rättegångsbalken i den reviderade lydelse den samtidigt kommit att få, inn...