Trivselverket (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-05-20
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 25 mm
Vikt
590 g
SAB
Hc
ISBN
9789189559905
Trivselverket (häftad)

Trivselverket

Häftad Svenska, 2022-05-20
207
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Hur många är det som arbetar här?"
Det undrar bokens huvudperson Arne Borg under sin första dag på Trivselverket - den fingerade statliga myndigheten vars syfte är att öka trivseln på statliga och kommunala myndigheter.
"Ungefär tjugo procent", svarar hans luttrade chef, avdelningsdirektören Lars Petri. "Resten bara finns här, ungefär som stolar och bord och andra inventarier."

I Trivselverket beskriver Anders Strindbom på ett skämtsamt sätt diverse oegentligheter inom statliga myndigheter: egendomliga tjänstetillsättningar, svårdefinierade arbetsuppgifter, okunniga och handfallna byråkrater och politiker. Skämt och vitsar blandas med vardagshändelser, intriger, allvar och samhällskritik. Boken är rolig och mycket underhållande, men även lite elak. Kritik åt höger och vänster (mest åt vänster) framförs som samtal mellan olika personer, där en del tycker si och andra tycker så.

Författaren har överenskommit med bokförlaget att hans royalty för Trivselverket under år 2022 i sin helhet skall tillfalla Röda Korset och dess hjälpverksamhet i Ukraina.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trivselverket
  2. +
  3. Experimentet : så blev den svenska skolan en av världens mest avreglerade

De som köpt den här boken har ofta också köpt Experimentet : så blev den svenska skolan en av... av Karin Grundberg Wolodarski (inbunden).

Köp båda 2 för 386 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »