Jakten på Karl Hedin : ett totalhaveri för rättvisan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2022-07-22
Förlag
Lava Förlag
Dimensioner
16 x 196 x 131 mm
Vikt
380 g
SAB
Lz,Oer-c
ISBN
9789189569195

Jakten på Karl Hedin : ett totalhaveri för rättvisan

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-07-22
229
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vem är min vän Karl Hedin? Karl är utbildad civilekonom och har arbetat i skogsindustribranschen i 45 år. Han är idag huvudägare till en företagsgrupp som äger skogar och sågverk i Sverige och Estland med ca. 1000 anställda.

Sex dagar efter, att Karl och några av hans anställda chockartat greps av polisens nationella insatsstyrka den 26 oktober 2018 och låstes in i fylleceller på Kronobergshäktet i Stockholm, började jag skriva ned mina tankar. De har till stora delar publicerats, som fristående debattartiklar i olika media.

Denna bok handlar om det rättsfall, som i media kom att kallas Västmanlandsfallet eller Hedinfallet.

Operation Karbon var polisens egen interna, lite agent-häftigare kodbeteckning, för ärendet. Antagligen skapat för att förhindra normalt förekommande läckage inom polisen om det verkliga målet för ärendet, under dess utdragna planläggning.

Fallet kom tyvärr, att utvecklas till ett av de mest uppmärksammade rättsliga totalhaverierna under senare år. Det här är min berättelse.

Björn Törnvall föddes i Göteborg 1946 och hembars i triumf till Hedens gård i Billdal. Ville bli jägmästare, men skolbetygen räckte inte till på 1960-talet i konkurrensen om utbildningsplatserna. Det fick bli bank och finans i stället. Verksam på utlandssidan i två svenska storbanker, SEB och PKbanken i Sverige och Luxemburg, med fokus på finansiering av svensk varvs- och exportindustri.

Bor sedan 2003 i Säffle i västra Värmland, skogsägare i liten skala i värmländska Lysvik. Jägare sedan barnsben, jaktledare i älgjaktlag på milsvida marker i södra Härjedalens skogsland i 19 år.

Debattör i skogs-, energi- och jaktfrågor när lusten faller på. Medförfattare till tre tidigare debattböcker: "De jagade jägarna" (2015), "Attacken mot äganderätten" (2018) och "Maktmissbruket" (2019).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jakten på Karl Hedin : ett totalhaveri för rättvisan
 2. +
 3. Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda av Matthew Perry (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Jakten på Karl Hedin : ett totalhaveri för rättvisan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jakten på Karl Hedin
  Wican, 4 april 2024

  En bok du bör läsa!Hur är det möjligt att våra Statliga verk får behandla en människa som Karl Hedin i samma nivå som en terrorist! Rekommenderar verkligen denna boken!

 2. Misshandeln av Karl Hedin
  Patriot, 7 mars 2024

  Sveriges rättsväsende är en skamm aktivister tillåts härja fritt alla hatar jägare det är min slutsats efter att jag läst boken. En av dom som borde tappa jobbet efter sitt agerande har nu blivit polischef! Hur en åklagare har kvar sitt jobb efter detta är helt obegripligt. Boken måste läsas

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Björn Törnvall

 • De ofelbara

  Björn Törnvall

  Boken du nu håller i din hand är en fortsättning på min första bok Jakten på Karl Hedin - ett totalhaveri för rättvisan. En fördjupad beskrivning av bakgrunden till det lika omskrivna som osannolika Hedinfallet och personen bakom alltsammans, näml...