Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Marianne Jidhoff (del 12)
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2022-11-08
Förlag
Bookmark Förlag
Dimensioner
22 x 187 x 144 mm
Vikt
430 g
SAB
Hc
ISBN
9789189585089
De första tolv (kartonnage)

De första tolv

(60 röster)  |  Läs 7 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2022-11-08
79 213 Du sparar 134 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
NÄR GÅR AMBITION OCH DRIV ÖVER GRÄNSEN?

Sextonåriga Joel Hammarström är elev på en prestigefylld högstadieskola på Östermalm, men han är skoltrött och vantrivs. Hemma beter sig föräldrarna distanserat och det är tydligt att Joels prestationer i livet är en besvikelse för hans pappa.

Bara några gator bort bor Ia Bergdahl, den mest lovande studenten på Handelshögskolan. Framför sig har hon en imponerande karriär, och hon är noggrann och metodisk i sin väg upp till toppen.

Mallen för framgång är snäv och snart framträder en mörk historia om konsekvenserna av överklassens pressande elitism. När två grova brott begås på Östermalm inom loppet av ett dygn chockeras omgivningen. Känsliga omständigheter gör att de båda fallen hamnar hos förundersökningsledaren Marianne Jidhoff, som tillsammans med kollegorna på särskilda utredningsenheten försöker hitta förövarna i en kamp mot klockan.

Denise Rudberg är idag en av Sveriges mest lästa författare. De första tolv är den tolfte, fristående delen i Elegant crime-serien om Marianne Jidhoff.

Sagt om tidigare böcker:

Denise Rudbergs deckarserie blir bara bättre. Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Obehagliga men högaktuella relationsbrott balanseras av vardaglig livsnjutning. Blekinge Läns tidning

Det börjar bli som att träffa på gamla vänner och för mig är återseendet lika trevligt varje gång. För just trevligt är vad jag tycker att det är att hälsa på hos förundersökningsledaren Marianne Jidhoff på Östermalm i Stockholm. Mariestads-Tidningen

Denise Rudberg har fingret på samtidspulsen ... Aftonbladet söndag
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De första tolv
 2. +
 3. Själsfränden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Själsfränden av Sofie Sarenbrant (inbunden).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av De första tolv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs hela serien
  Lena Larsson, 20 september 2023

  Skulle gärna läsa 12 till, så bra är böckerna i serien och "De första tolv" är inget undantag. Köp och läs😊

 2. Bästa boken
  Kristina Österlund, 28 mars 2023

  Hon skriver så bra från första till 12e boken. Hoppas det kommer en 13 också. Har vänner som vill låna boken av mig.

 3. Mysig

  Mycket trevligt att möta Marianne, Augustin, Torsten m.fl. igen! Kanske inte den mest spännande i serien men väldigt angenäm. Ser fram emot framtida äventyr.

 4. De första tolv
  Ingbritt Nyren, 27 mars 2023

  Har läst alla tidigare i serien om åklagaren Marianne Jidhoff och hennes team. Champagnen flödar i överklassens Östermalm. Men jag gillar Denise R och att få hänga med Marianne J. Tyvärr misstänker jag att denna blev den sista i serien.

 5. Skojig bok att läsa mellan andra böcker.
  Pernilla Lundkvist, 27 mars 2023

  Köpte del ett på "Gengåvan" för att göra en "vikt" bok för prydnad. Läste sedan på baksidan att det var en trevlig, mysig deckare och så fortsatte jag att köpte fortsättningarna. Det är också roligt det som händer med huvudpersonerna. Önskar lite mer av de andra i "syjuntan".

 6. Lättläst
  @mariabokälskarejohansson ( Instagram) (Göteborg), 12 januari 2023

  Jag har läst alla tidigare böcker av Denise som jag har gillat. Hon skriver bra och böckerna är lättlästa. Så även denna bok. Jag tycker dock att storyn inte riktigt var så spännande som böckerna innan.

 7. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 28 december 2022

  Betyg: 3,5 av 5 - 📚 - De första tolv är den tolfte boken i Elegant Crime-serien om Marianne Jidhoff och dom andra i den speciella utredningsgruppen Syjuntan på Östermalm. Jag har läst alla böckerna i serien, och jag har tyckt om dom allihopa. Böckerna är mycket lättlästa, snabblästa, och lättsmältna. Dom är även enkla, underhållande, och läsvärda.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Denise Rudberg