De omärkta gravarna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2024-01-24
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Mannberg, Maria (form)
Dimensioner
215 x 145 x 31 mm
Vikt
734 g
ISBN
9789189704817

De omärkta gravarna

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2024-01-24
267
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sommaren 2010. En äldre man hittas brutalt mördad i naturområdet Skrylle utanför Dalby. Lundapolisen blir ansvariga för mordutredningen och den 44-årige småbarnspappan Jörgen Kvist får ett invecklat fall på sitt bord, samtidigt som han måste handskas med sin svågers spelmissbruk. Tids nog visar det sig att mordet har kopplingar bakåt i tiden. När ännu ett otäckt mord sker, också det på en äldre man, står det klart att mördaren vill säga något och att han inte skyr några medel för att nå ut med sitt budskap.

Parallellt får Lundapolisen oväntat en ny anställd, Emil, som har en cp-skada. Man får också följa den före detta sjukskrivna polisen Anna som brottas med sorg efter sin mans tragiska död.

Med De omärkta gravarna debuterar Jonas Helgesson som romanförfattare. Det är en drabbande och stundtals mörk historia om Sverige som Jonas målar upp. Romanen lyfter ämnen som svek, fördomar och hur det är att leva sitt liv i samhällets utkanter. Med sin karriäristiska berättarkonst porträtterar Jonas olika människors livsöden, deras problem och tillkortakommande men också deras glädje och lycka.

Jonas Helgesson har tidigare gett ut ett antal biografiska böcker, som Grabben i kuvösen bredvid och Det är i alla fall tur att vi inte är döda, där han tar upp hur det är att leva med en CP-skada.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De omärkta gravarna
 2. +
 3. Nattsköterskan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nattsköterskan av Anna Fredriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 506 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av De omärkta gravarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande, rolig och viktig. Läs den!
  Bosse Svensson, 8 februari 2024

  Spännande, rolig och viktig. Läs den!
  Härligt med kända miljöer. Humorn finns hela tiden mellan orden och raderna. Berör också den viktiga frågan om funktionshindrades möjligheter i samhället förr och nu. Viktigt.

 2. Fantastisk skriven!
  Sacke, 8 februari 2024

  Jag avskyr att läsa i vanliga fall, men gav denna boken en chans då den sticker ut och se jag blev helt fast! rekommenderar denna boken starkt!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jonas Helgesson