Att skada sitt barn (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
404
Utgivningsdatum
2022-05-20
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 170 x 25 mm
Vikt
726 g
ISBN
9789189706019
Att skada sitt barn (häftad)

Att skada sitt barn

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-05-20
239
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att skada sitt barn Kan levereras innan julafton
En förälder som framkallar symtom hos sitt barn genom kvävning, förgiftning eller svält eller berättar en falsk sjukdomshistoria med påhittade symtom och sjukdomstillstånd hos barnet - detta är känt som Münchhausens syndrom by proxy eller, som det egentligen borde heta, barnmisshandel genom förfalskning av symtom. Sjukvården har svårt att avslöja denna form av symtom- och sjukdomsförfalskning, för socialtjänsten är det en utmaning att utreda och rättsväsendet har hittills haft problem att fånga in och benämna det som dessa föräldrar gör mot sina barn.

I Att skada sitt barn beskriver barn- och ungdomspsykiatern Björn Lundin denna typ av barnmisshandel och visar genom en rad beskrivningar hur det kan se ut i olika fall. Förhoppningen är att boken ska öka kunskapen hos alla som möter dessa ärenden i sin yrkesutövning men också nå ut till en intresserad allmänhet. Ökad kunskap är nyckeln till att upptäcka, utreda och förhindra en misshandelstyp som riskerar barns liv och kan ge långvariga psykologiska problem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att skada sitt barn
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att skada sitt barn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Att skada sitt barn
  Lena Palmberg, 27 mars 2023

  Denna bok är oerhört viktig! Det som sedan tidigare (och fortfarande) benämns som Münchhausen Syndrom By Proxy, ger författaren här sitt rätta namn, nämligen Barnmisshandel Genom Förfalskning av Symptom.

  Jag ser det som ett måste att denna bok blir en del av kurslitteraturen inom jurist-, socionom-, psykologi-, lärar-, förskollärar- och läkarprogrammen, samt inom alla övriga utbildningar inom vård och omsorg.

  För alla som redan genomgått utbildningar och befinner sig på olik... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner