Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
356
Utgivningsdatum
2023-08-16
Förlag
Fri Tanke
Dimensioner
220 x 145 x 30 mm
Vikt
638 g
SAB
Qbaab
ISBN
9789189733688

Dumhetsbekämpning : fungerande verksamhet och meningsfullt arbete

(11 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-08-16
239
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Allt fler svenska arbetsplatser präglas idag av allt annat än själva huvudsyftet med verksamheten: att utföra sitt arbete. Istället tvingas anställda inom viktiga samhällsfunktioner som skola, sjukvård, polis och kommunal verksamhet se sin arbetstid rinna iväg på grund av möten, överdriven byråkrati, omorganiseringar och onödiga tjänster. Medan medborgarna väntar på att få hjälp sitter poliser, sjuksköterskor och lärare på inspirationsföreläsningar fulla av floskler, har möten om vilken värdegrund som gäller eller arbetar i timmar med att fylla i dokument som ingen läser. Finns det något sätt att hejda denna dumma utveckling?

Mats Alvesson och Stella Cizinsky ger dig några ordentliga tankeställare och de viktigaste verktygen och argumenten för att få bukt med problemen och skapa en bättre arbetsplats både för dig och dina kollegor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dumhetsbekämpning : fungerande verksamhet och meningsfullt arbete
 2. +
 3. Dumhetsparadoxen : den funktionella dumhetens fördelar och fallgropar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dumhetsparadoxen : den funktionella dumhetens f... av Mats Alvesson, André Spicer (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Dumhetsbekämpning : fungerande verksamhet och meningsfullt arbete. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok
  Magnus Högström, 9 december 2023

  Boken förklarar varför så många samhällsfunktioner slutar fungera, vården, polisen, skolan och annat trots ökande resurser och personal. Arbetet fokuserar på vad som låter fint medan kärnverksamheten tillåts haverera.

 2. Viktigt bekämpa nonsens och resursslöseri
  Carin Craelius, 24 november 2023

  Så viktigt att de avarter av organosationsledarskap och styrning som så frekvent tillämpas och lyfts fram som illavarnande exempel. Kejsarens nya kläder.

 3. Stort innehåll kan kännas tungt att ta sig igenom
  Per Olof Eklund, 5 september 2023

  Kunde innehålla en beskrivning med vad författarna vill ge läsaren. Den handlar ju inte bara om bekämpning av dumhet utan ger läsaren en bra förståelse för hur dumhet kan identifieras. Ett tydligt syfte underlättar för kunna ta till sig allt. Bra om författarna kan direkt uttryck vad de vet och tycker utan alltid ha stöd i referenser. Jag känner mig trygg ock kan fullt ut lita vad som förmedlas. En ref kan klart ge en bredare syn. En kort version av det av författarna utvalt viktigaste tror jag skulle ge bra genomslag

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna