Blåtiran och sista dansen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-11-15
Förlag
Media 24 / Digibook
ISBN
9789189739277
Blåtiran och sista dansen (e-bok)

Blåtiran och sista dansen E-bok

E-bok,  Svenska, 2022-11-15

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
'Blåtiran och sista dansen'
En glad och varm kärleksroman

Evald låg nerslagen och avsvimmad i det grova gruset på skolgården. Han hörde ringklockan kall till nästa lektion. De sprang, men han kom liksom ingenvart hur benen än vispade framåt.

Iris var tjejen med flätorna och satt i bänken framför Evalds. Hon var blyg, men han fick alltid ett leende när han petade hennes hår med linjalen. Han kunde bara inte låta bli.

De fann varandra och lyckans portar stod vidöppna. Till den dag då hon plötsligt var borta ur Evalds liv. Deras drömmar slogs i spillror den morgonen då hon steg på bussen och lämnade allt. De hamnade i var sin världsdel.

Evalds storebror John var klippan i Evalds unga liv. En dag var 'klippan' borta och mystiken kring försvinnandet bara tätnade. Det sades att Finlands regering hade mörklagt incidenten vid den forna Sovjetunionens gräns och att John skulle ha varit inblandad.

Holger däremot var en spjuver och fixare. Han tog sig fram i livet, utan att egentligen komma någonvart. Många i bygden ansåg honom vara en odåga.

En dag, efter ett långt liv, ringde telefonen hos Evald och väckte honom mitt i en dröm. Samtalet kom fjärran ifrån. Det kom över flera decennier från ett förflutet. Cirkeln började slutas och den långa omvägen nå sitt mål. Rösten vill svika honom, men han formar varsamt orden i sin mun;

- Det är väl inte du, Iris?

EPUB3: Reflowable
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »