Bröst och ägg : en sommarberättelse (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
519
Utgivningsdatum
2023-12-15
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Yukiko Duke
Medarbetare
Nycander, Olga (form)
Dimensioner
178 x 110 x 31 mm
Vikt
284 g
SAB
Hcexj.01
ISBN
9789189814028

Bröst och ägg : en sommarberättelse

(2 röster)
Pocket,  Svenska, 2023-12-15
79
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor


Vad är det med kvinnorna i familjen Natsume? Varför vill Makiko operera brösten? Varför har hennes tonårsdotter Midoriko slutat prata? Och varför har Natsuko börjat fundera på att skaffa barn på egen hand?

Mieko Kawakamis roman Bröst och ägg är den aspirerande författaren Natsuko Natsumes berättelse om sig själv, sin syster och sin systerdotter, som alla tre försöker hitta ett sätt att vara kvinna i det moderna, urbana Japan.

»Jag kommer aldrig att glömma hur paff jag blev när jag läste den här romanen första gången. Den är hisnande.« Haruki Murakami

Mieko Kawakami (född 1976 i Osaka) debuterade som poet 2006, men var redan då känd popsångerska och bloggare i Japan. Idag är hon en högt ansedd och bästsäljande författare, belönad med flera av landets största litteraturpriser. Bröst och ägg provocerade det konservativa Japan med sin öppenhet kring den kvinnliga kroppen, men gjorde samtidigt Mieko Kawakami till en ikon i de yngre generationerna. Under de senaste åren har hon också blivit ett internationellt fenomen som översätts världen över.

Yukiko Duke är journalist, författare och över sättare. Hon har översatt en lång rad japanska författare, däribland Haruki Murakami och Kenzaburo Oe.

»Bröst och ägg är ett rent nöje från början till slut. Det flödande och levande språket bidrar till att svepa läsaren med sig, och även om intrigen inte följer särskilt många av de konventionella reglerna så rymmer den hela tiden en stark framåtrörelse.« Sebastian Lönnlöv i Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bröst och ägg : en sommarberättelse
  2. +
  3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mieko Kawakami