Grindstolpar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2023-11-21
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 28 mm
Vikt
499 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189850279

Grindstolpar

Häftad,  Svenska, 2023-11-21
207
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Agnes är ett nyfiket barn som gärna vill ställa många frågor, men inte alltid vågar göra det. Hon och hennes mamma bor ute på landet hos mormor. Agnes vill egentligen fråga sin mor om sin pappa och bror, de som brukade bo tillsammans, som en familj. Tidigt i barndomen präglas Agnes av söndagsskolans förmaningar och vill därför inte göra mamma ledsen med sina frågor.

En höstdag förändras allt då Agnes plötsligt får veta att hon och mamman ska lämna mormor. Vad Agnes inte vet om är att de ska flytta till hennes pappa och bror. Men väl hos sin pappa inser Agnes att någonting inte stämmer. Och en dag kommer orden ur Agnes mammas mun, ord som kommer att förändra Agnes världsbild. Att pappa har ett barn med en annan tant än mamma, en annan kvinna. Pappa har en dotter till. Hon har en syster!

Grindstolpar är en saktmodig och finstämd uppväxtskildring från 50-talet fram till våra dagar. En berättelse om familjerelationer, hemligheter och hur de påverkar Agnes.

Författarpresentation:

"Du får aldrig göra Gud eller dina föräldrar ledsna!" Söndagsskolans förmaning på 50-talet kom att påverka stora delar av författarens liv. Christina Hellström föddes 1946 i Fjällsjö och vågade aldrig skrapa på ytan genom att ställa relevanta frågor, vågade inte riskera att göra vare sig Gud eller föräldrar ledsna. Grindstolpar har sakta vuxit fram under dryga tio år. Föräldrarna fick aldrig veta något om en tilltänkt bok; hon vågade inte berätta, vågade inte riskera att göra dem ledsna. Men idag är hon övertygad om att hennes far skulle ha sagt att du vet vad som är bäst och du gör som du tycker!

Christina Hellström har förutom en sjuksköterskeexamen en fil.mag. i rehabiliteringsvetenskap samt deltagit i flera skrivarkurser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grindstolpar
 2. +
 3. Äpplet faller inte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Äpplet faller inte av Liane Moriarty (inbunden).

Köp båda 2 för 474 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christina Hellström

 • 19 Retoriktips! : kommunicera bättre - redan i morgon!

  Christina Hellström

  19 Retoriktips! Kommunicera bättre - redan i morgon! Det här är ingen vanlig retorikbok, med tips som bara lämpar sig om du ska hålla ett tal eller en presentation från en stor scen. Nej, i den här boken får du 19 retoriktips, som du kan använda r...

 • Bättre ledare : redan i morgon!

  Christina Hellström

  Bättre ledare redan i morgon! Är det verkligen möjligt? Är inte gott ledarskap en förmåga som tar tid att utveckla? Både ja och nej. Tid och erfarenhet är absolut viktiga byggstenar för att bli en bra ledare. Men samtidigt kan det långa perspektiv...