Kråkdoktorn (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2023-12-11
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 22 mm
Vikt
405 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189850316

Kråkdoktorn

Häftad,  Svenska, 2023-12-11
217
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ångande och rosiga av bastuvärmen, doftande av tvål och ostadiga av bålen vinglade vi nerför den branta backen mot vattnet. Mörka moln vid horisonten dramatiserade sommarnattens ljus. Vi vadade ut tills det svala vattnet nådde en bra bit upp på låren, tog varandras händer och formade en ring i vilken vi alla var vända inåt. Anders höll den blomsterkransade Ulrika i ena handen och Lisa i den andra. Sen drog han igång ring dansen. Vi plaskade runt, hand i hand, oblygt nakna sjungande hela Taubes Änglamark, visan som skrivits till Vindelälvens ära.

Året är 1974 och Håkan antas som doktorand i botanik vid det unga universitetet i Umeå. Han tar sig an uppgiften med stort engagemang men bristande handledning gör uppgiften utmanande. Likväl fortsätter han. Det blir en spännande och vindlande resa som tar honom in i akademins irrgångar och mörka vrår och i ekologins fascinerande och komplexa värld. Under färdens gång sker spännande och drabbande möten med människor.

Kråkdoktorn är en dramatisk berättelse om envishet och passion och hur man trots missräkningar och motstånd kan hitta vägar till framgång och upprättelse.

FÖRFATTARPRESENTATION

Christer Nilsson, f. 1951, är professor emeritus i landskapsekologi vid Umeå universitet. Han har en omfattande vetenskaplig produktion bakom sig, med fokus på ekologin i vattendrag i såväl Sverige som andra länder, och är en ofta anlitad expert.

Christer Nilsson debuterade skönlitterärt med romanen Åminnen 2021. Kråkdoktorn är hans andra roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kråkdoktorn
  2. +
  3. Darling River

De som köpt den här boken har ofta också köpt Darling River av Sara Stridsberg (pocket).

Köp båda 2 för 306 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christer Nilsson