Skiljas (häftad) NY
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2024-04-05
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
200 x 140 x 10 mm
Vikt
205 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189850651

Skiljas

Häftad,  Svenska, 2024-04-05
207
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Intensiv lycka är till sin natur kortvarig och utbytbar, mindes hon att Harry sagt, och att hon tillagt att den inte är mindre värd för det, i alla fall något ditåt. Aldrig skulle de låta sig snärjas, aldrig skulle de leva som de andra verkade vilja leva. Inkrökt. Instängt. Trygghet, vilket sliskigt ord! Hellre olycklig och levande - hör du det!"

Skiljas handlar om Stella och Harry som vill leva efter andra ideal än deras föräldrar haft. De är överens om att alltid och till varje pris vara sanna mot varandra. Men känslor låter sig inte alltid styras av förnuft och ideal.

Mötet med den apokalyptiska stämningen i Allen Ginsbergs Plutonium ode påverkar Stella på djupet och ger hennes liv en ny inriktning. Därför ligger dikten i sin helhet som ett appendix sist i boken.

PRESENTATION
Ingrid Rasch är född 1943 och bosatt i Malmö. Under 1980-talet var hon aktiv som debattör och skribent i antikärnvapenrörelsen. 1988 representerade hon den svenska fredsrörelsen i den svenska FN-delegationen i New York.

Ingrid Rasch var i många år producent för Tredje rummet i Malmö. Hon debuterade som skönlitterär författare med romanen Inte långt till Wannsee 2021 och 2023 utkom Hon och jag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skiljas
  2. +
  3. Badort

De som köpt den här boken har ofta också köpt Badort av Tove Folkesson, Hanna Folkesson (pocket).

Köp båda 2 för 296 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingrid Rasch

  • Inte långt till Wannsee

    Ingrid Rasch

    Vad är det som gör Hannah och mig till vänner? Jag försöker blottlägga konflikter, hon skyla dem, hon dras till ljuset och jag vill undersöka mörkret. Ändå har vi en speciell frändskap. Som vore vi delar av samma väsen och måste höra ihop. Nästan ...