Trauma och tillfrisknande (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2007-09-01
Förlag
Göteborgs Psykoterapi Institut
Översättare
Vibeke Emond
Originaltitel
Trauma and Recovery
Dimensioner
210 x 135 x 27 mm
Vikt
480 g
SAB
Vl,Do
ISBN
9789197263139
Trauma och tillfrisknande (häftad)

Trauma och tillfrisknande

(3 röster)
Häftad Svenska, 2007-09-01
330
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Judith Lewis Herman förenar sitt arbete som psykiater och forskare med ett starkt socialt och politiskt engagemang. Hon har blivit känd som feministisk forskare och hennes forskning har spelat stor roll för attvisa på konsekvenserna av det våld som utövas av män mot kvinnor och barn.
Trots att det nu gått 15 år sedan boken först publicerades i USA är den fortfarande aktuell. Boken beskriver traumat i ett existentiellt och medicinskt-psykologiskt perspektiv. Herman pekar på likheterna i de psykiska följdtillstånden efter våld i hemmet och efter organiserat våld och tortyr. Författaren understryker att målet för all behandling är att patienten ska kunna hitta vägen tillbaka till samhället för att kunna återupprätta tilliten till människan. Boken lämpar sig väl som lärobok på utbildningar som handlar om trauma orsakade av mänskliga ogärningar och grymheter.
Judith Lewis Herman är klinisk professor i psykiatri vid Harvard Medical School och utbildningsdirektor vid the Victims of Violence Program vid Cambridge Hospital, Cambridge,Massachusetts.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trauma och tillfrisknande
  2. +
  3. Liktjuven och barberaren : hjärnforskningens otroliga historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liktjuven och barberaren : hjärnforskningens ot... av Sam Kean (inbunden).

Köp båda 2 för 632 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Judith Lewis Herman