I barnets hjärna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2012-04-11
Upplaga
1
Förlag
Riviera Förlag
Originaltitel
I barnets hjärna
Medarbetare
Resele, Johan (form)
Dimensioner
210 x 140 x 12 mm
Vikt
300 g
ISBN
9789197753128
I barnets hjärna (häftad)

I barnets hjärna

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-04-11

Slutsåld

I BARNETS HJÄRNA är en fascinerande skildring av barnets väg från sovande foster till egen medveten människa. Ljud vi inte har fått höra som spädbarn kan bli svåra att uppfatta som vuxna. Syncentrum måste motta synintryck under de första levnadsveckorna, annars kommer barnet inte att kunna se. Och barn som blir gravt understimulerade kan drabbas av hjärndefekter, som syns på magnetröntgen. All stimulans är dessvärre inte positiv, och för mycket tv- tittande under de första två åren kan ge barnet adhd senare i livet. Författaren Hugo Lagercrantz ger oss de senaste medi- cinska rönen om hur vi formas till dem vi är. Det är en bok för föräldrar och dem som arbetar nära barn, såväl som för den som verkar inom sjukvård och forskning. Boken är en underhållande berättelse om livets magiska början och första år. HUGO LAGERCRANTZ är professor i barnmedicin vid Karolinska Institutet och överläkare vid Astrid Lindgrens barnsjukhus. I barnets hjärna Augustprisnominerades 2005 till årets svenska fackbok. Den har översatts till franska, italienska och ryska. Denna utgåva är reviderad, och utökad med författarens tolv bästa råd till föräldrar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av I barnets hjärna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant bok som ger upphov till många tankar om...

    Intressant bok som ger upphov till många tankar om barns utveckling och hur vi påverkar/vad som påverkar våra barn, samt intressant forskning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Hugo Lagercrantz