Sveriges entreprenöriella ekosystem. Företag, akademi, politik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2016-06-15
Upplaga
1
Förlag
ESBRI
Dimensioner
245 x 180 x 27 mm
Vikt
907 g
SAB
Qad
ISBN
9789197772846

Sveriges entreprenöriella ekosystem. Företag, akademi, politik

Häftad,  Svenska, 2016-06-15

Slutsåld

I ett ekosystem ingår en mängd organismer, som tillsammans skapar en vital livsmiljö. Sveriges entreprenöriella ekosystem består av individer och organisationer på olika nivåer. Företagen, akademin och politiken spelar huvudroller i detta ekosystem. Deras samspel måste fungera för att säkerställa en frodig och långsiktig tillväxt.

I "Sveriges entreprenöriella ekosystem - Företag, akademi, politik" hörs 32 ledande röster från näringslivet, akademin och policysfären. Merparten av skribenterna är forskare, men även beslutsfattare från näringslivet och myndigheter finns representerade. I boken diskuterar de frågos som:

Hur stödjer vi bäst innovationsprocesser?
Hur tränar vi företagare för att växa?
Hur kan akademin och näringslivet samverka?
Hur bör framtidens universitet se ut?

Läs om ett kämpande, svenskt medicintekniskt företag, om hur tonsättare får betalt, om det svenska akademiska systemets fördelar och tillkortakommanden, om hur man kan "jamma" fram kreativitet, och om hur nationalekonomin som ämne skulle se ut om Entreprenören fick en plats i modellerna.

Redaktörerna Maureen McKelvey och Olof Zaring är båda verksamma vid Institutet för innovation och entreprenörskap, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Tillsammans har de över 30 års erfarenhet av att botanisera i entreprenörskap och innovation. Bo Rothstein, Pontus Braunerhjelm, Madelene Sandström, Elisabeth Sundin och Magnus Henrekson är några av de övriga författarna i boken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna