Att skriva filmmanus (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2009-09-16
Upplaga
1
Förlag
adastra media
Medarbetare
Jonsson, Stina (form)
Dimensioner
215 x 140 x 22 mm
Vikt
520 g
SAB
Ima
ISBN
9789197831505
Att skriva filmmanus (inbunden)

Att skriva filmmanus

(13 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2009-09-16
234
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
ATT SKRIVA FILMMANUS vänder sig till alla som vill lära sig hur man steg för steg skriver ett manuskript så att det både uttrycker författarens personliga vision och kan möta branschens krav och därmed ha förutsättningar att ta sig fram till produktion.

Särskilt betonade moment, jämfört även med motsvarande engelsk litteratur, är hur man utvecklar levande och trovärdiga rollfigurer, hur man skriver dialog och även hur man gestaltar berättelsens idémässiga innehåll. Resonemangen är illustrerade med talrika exempel från kända filmer.

Boken är tänkt att fungera som kurslitteratur i film- och mediakurser på olika nivåer och ska även kunna ge en bakgrund till lärare som arbetar med film eller filmanalys i undervisningen. ATT SKRIVA FILMMANUS ska på så sätt inte bara ge lust och inspiration till den som själv skriver, utan också erbjuda en inblick bakom kulisserna till filmentusiaster och yrkesmänniskor av olika slag som vill ha fördjupade insikter i filmberättande.

I boken kombinerar författaren sina erfarenheter av både undervisning och filmskrivande. Fredrik Lindqvist har under många år arbetat med vuxenutbildning i olika former, bland annat som mediakursföreståndare på folkhögskola. När det gäller film har han varit inblandad som medförfattare och/eller dramaturg i manus till bl.a. VINGAR AV GLAS, CAPRICCIOSA och POPULÄRMUSIK FRÅN VITTULA, samt skrivit manuset till långfilmen KÄRRINGEN DÄRNERE. I hans filmutbildning ingår kurser i dramatiskt skrivande på bl.a. Dramatiska Institutet, Skrivarakademin och Biskops Arnö.

Fredrik Lindqvist medverkar som fast resurs på Manuspiloterna, en ettårig heltidsutbildning i att skriva för film, samt som manuslärare på Kulturamas Filmlinje i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att skriva filmmanus
 2. +
 3. Mio, min Mio

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mio, min Mio av Astrid Lindgren (pocket).

Köp båda 2 för 313 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Att skriva filmmanus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mer detaljer
  Dianasthlm, 3 januari 2019

  Här kommer "kittet" som saknats, suveränt när du skrivit färdigt en handling och vet att du behöver möblera om i texten och "ladda" om.

 2. Lätt
  Helene Berntsson, 15 augusti 2016

  Boken handlar om att skriva för film men går lika bra att läsa som en bok om att skriva romaner.

 3. Mycket användbar
  Emil Moberg Lundén, 9 mars 2015

  En bok med som både förklarar för nybörjaren och för den mer erfarne författaren. Väl värd pengar! Extra bra när det kommer till karaktärer och scener

 4. Att skriva filmmanus
  / Petra, 20 februari 2015

  Detta är verkligen en riktig pärla med beskrivning av hur ett filmmanus kommer till liv och vilka teman som bör finnas med. Boken innehåller många fina exempel tagna ur stora filmer som gör det lätt för läsaren att få en förståelse hur en berättelse och dialoger byggs upp. Boken ger en lustfylld känsla att själv skapa intressanta karaktärer med intressanta dialoger i en intressanta berättelse.

Visa alla 4 recensioner