Rebussånger (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Rebussånger (del 1)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2012-07-16
Upplaga
1
Förlag
Vedina förlag
Originaltitel
Rebussånger
Illustratör/Fotograf
Karin Nyberg
Dimensioner
235 x 215 x 10 mm
Vikt
265 g
SAB
uJ
ISBN
9789197956703
Rebussånger (inbunden)

Rebussånger

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2012-07-16
148
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Rebussånger är första boken i en serie där våra mest älskade barnvisor är finurligt illustrerade: ovanför varje viktigt ord finns en förklarande bild. Det gör att barnet kan sjunga och läsa ur böckerna innan det kan stava.

När tiden är mogen och intresset för bokstäver kommit kan läsaren övergå till att se hur ordet ser ut under bilden. När barnet sjunger och tittar på bilderna i Rebussånger tränar det många saker:

Läsriktning: vi läser från vänster till höger, något som inte är självklart för ett barn. De tydliga illustrationerna gör att barnet "läser" bilderna åt rätt håll.

Ordbild: barn kan känna igen ord som tex sitt namn långt innan de kan läsa. I Rebussånger syns sångens ord under en förklarande bild. Barnet lär känna hela ordet - som en bild!

Memorering: Rebussånger använder det skrivna ordet, den färgglada bilden och sången som redskap i lästräningen. Kombinationen gör lärandet till en lustfylld process!

Varje bok avslutas med en vaggvisa och passar därför också bra som godnattvisa vid läggdags.

Maja Stenram är musik- och rytmiklärare.

Karin Eriksson är illustratör och formgivare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rebussånger
 2. +
 3. Rebussånger - Ringdanser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rebussånger - Ringdanser av Maja Stenram (inbunden).

Köp båda 2 för 334 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rebussånger. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sånger och lästräning i ett!
  Gullis lästips (Rönninge), 30 maj 2019

  Här får barnet på ett pedagogisk och roligt sätt lära sig nio av de mest kända barnsångerna, som Lille katt, Imse vimse spindel, Björnen sover, Trollmors vaggvisa och några till kända barn sånger på rim.

  Här fylls varje uppslag med igenkännande barnsångs karaktärer i färg där de tydliga illustrationerna hjälper barnet att "läsa bilderna".

  I flera av rebussångerna syns sångens ord under en förklarande bild. På så sätt lär barnet känna igen ordet - som en bild samtidigt so... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maja Stenram

 • Lärande Låtar

  Maja Stenram, Johanna Severinsson

  Lärande Låtar är sånger vars texter handlar om svenska, matematik, SO, NO och engelska. Nivån är anpassad till årskurs 1-3. Svenska: Vokalerna, Konsonanterna, Skj, Stj, Verb, Adjektiv, Substantiv Matematik: Dubbelt, Hälften, 10-kompisarna, Timme o...