Åskflickan - Glimmingehus 1 (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (80.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
På pränt (del 1)
Inläsare
Christina Claesson
Utgivningsdatum
2017-10-10
Förlag
Triangelhissen
ISBN
9789197987271

Åskflickan - Glimmingehus 1 Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2017-10-10

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Inläsare: Christina Claesson

Fyra noveller med magiskt spöktema, inspirerade av medeltidsborgen Glimmingehus i Skåne. Inläsning av författaren. De är muntligt utarbetade och har slipats fram i otaliga möten med publik, bl a på Glimmingehus. Claessons berättelser tar avstamp i en realistisk grund, men smyger sedan omärkligt in i en övernaturlig magisk värld. Vad där sant? Vad är påhittat?
"Varje ord jag säger är sant - men allt har inte hänt än" , säger CC.

Nyckelord: Glimmingehus; muntliga berättelser; spöken; storytelling, högläsning; magi; övernaturligt; placebo; fantasi; drömmar; hypnos; hypnotisörer

Längd: 2 t 45 min

Innehåll:

1. ÅSKFLICKAN Jag åkte till Glimmingehus för att ta reda på om det är sant att där spökar. Är det inte konstigt, att man alltid tror att det hemska kommer utifrån? Jag pumpade luftmadrassen. Bara jag somnar kvickt, så är det här snart över.
Längd: 42:04

2. DOKTORN I HAMMENHÖG Förvirrad av det goda matoset från Gästgiveriet blandade doktorn journalerna. Fel patient dog. -Eller rätt, tänkte doktorn och kände sig utvald. En dag satt en ny patient i doktorns väntrum. -Vem är du? -Jag är döden. Det var doktorns tur.
Längd: 47:03

3. DRAKBRUNNEN Inspärrad i underjorden med sin nykläckta unge, gjorde fågelmamman det enda hon kunde: sjöng. Ungen växte. -Ta dig ut snabbt, innan du blir för stor! -Men du då, mamma? -Jag kommer efter. Gå nu!
Längd: 27:16

4. FLICKAN MED GLASHANDEN "Dina händer väntar på en uppgift," hade modern alltid sagt. Hon gick med mjölkspannen till borgen. Stor-Joel stod på backen och högg ved. -Kan din hand se igenom huggkubben? Hon blundade och sträckte ut handen. Stor-Joel sträckte sig efter yxan. Yxan slog ner.
Längd: 36:47

5. FÖRORD 5:39

6. OM BERÄTTELSERNA 6:22

CHRISTINA CLAESSON är professionell berättare, författare, radiopratare, trädsovare. Nu skriver hon ner sina muntliga berättelser. ÅSKFLICKAN är första boken i serien PÅ PRÄNT.
Vi känner Christina Claessons röst från olika radioprogram, bl a Sommar, Tankar för Dagen och som programledare i Retorik i P1. Berättandet är basen i alla hennes olika verksamheter, och kärnan i berättelserna är bilder och det filmatiska. Christina Claesson är en livfull och inspirerande föreläsare som rör sig mellan magi och realism, mellan grishage och slott, mellan rännsten och himmel. Hon har tidigare gett ut t ex Berättarens handbok, en klassiker som lika mycket är en handbok i livsvisdom som i berättarkonst.
www.christinaclaesson.se; www.triangelhissen.se

Inspelningsstudio: UMAMI PRODUKTION, Malmö. Tekniker: Johan Chandorkar
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christina Claesson