PTSD : en handbok för Dig som drabbats av psykisk traumatisering som barn eller vuxen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2012-05-07
Förlag
Insidan Förlag
Dimensioner
215 x 140 x 13 mm
Vikt
340 g
SAB
Dokb,Vm,158.1
ISBN
9789198020700
PTSD : en handbok för Dig som drabbats av psykisk traumatisering som barn eller vuxen (inbunden)

PTSD : en handbok för Dig som drabbats av psykisk traumatisering som barn eller vuxen

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-05-07
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
De erfarna psykoterapeuterna Anna Gerge och Kristina Lander beskriver i denna viktiga bok vad psykisk traumatisering är. Även behandlingsmetoder för den dolda folksjukdomen PTSD - posttraumatisk stresstörning presenteras. PTSD drabbar någon gång under livet en av tjugo svenskar.

Boken kan läsas av yrkesverksamma behandlare men vänder sig i första hand till vanliga människor som varit med om något svårt. Det gäller oberoende av om det handlar om en otäck upplevelse i vuxenlivet eller om traumatisering i barndomen. Självhjälpsmetoder för att bli bättre på att lugna och reglera den förhöjda anspänning som traumatiserade människor lider av och en översikt över var man kan få hjälp avslutar boken.

Anna Gerge, fil mag, leg psykoterapeut och psykoterapihandledare har skrivit flera böcker om psykisk traumatisering. Hon arbetar med vuxna patienter med många olika traumarelaterade tillstånd, bland annat med EMDR och klinisk hypnos.

Kristina Lander, leg psykolog, leg psykoterapeut har lång erfarenhet av att arbeta med såväl barn som vuxna som utsatts för svåra övergrepp. Kristina arbetar integrativt med bland annat hypnos och EMDR. Hon är liksom Anna certifierad EMDR-terapeut och välutbildad inom behandling av trauma och dissociation.

Lektör Hanna Troëng skriver i BTJ häfte 12117212. "... Detta är en välskriven och lättillgänglig handbok som vänder sig, i synnerhet till psykiskt traumatiserade och deras anhöriga."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. PTSD : en handbok för Dig som drabbats av psykisk traumatisering som barn eller vuxen
 2. +
 3. Sov - 50 mindfulness- och avslappningsövningar för en god natts sömn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sov - 50 mindfulness- och avslappningsövningar ... av Arlene K Unger (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av PTSD : en handbok för Dig som drabbats av psykisk traumatisering som barn eller vuxen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas
  Lena , 30 juli 2014

  En hjälpsam bok för den som drabbats av traumatisering, eller är anhörig till en traumatiserad person. Den klargör för den drabbade det som upplevs som konstigt, och hjälper den anhörige att få en inblick i den drabbades svårigheter. Bra tips att använda sig av vid hyperarousal respektive hypoarousal.

 2. Hopp
  Ingrid Axelsson (Upplands Väsby), 19 maj 2014

  Vi som drabbats och arbetar med behandling behöver professionell kunskap och det saknas i boken.
  Inget nytt eller hopp mao.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om PTSD : en handbok för Dig som drabbats av...