Skymningssång : och andra fantastiska historier (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2013-10-30
Upplaga
1
Förlag
Undrentide
Dimensioner
210 x 140 x 10 mm
Vikt
270 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789198031362
Skymningssång : och andra fantastiska historier (häftad)

Skymningssång : och andra fantastiska historier

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-10-30

Slutsåld

Skymningssång och andra fantastiska historier innehåller sjutton noveller som kryssar genom fantastiken och tar med dig till gränslandet där det magiska inträffar. Majoriteten av novellerna är urban fantasy eller kanske magisk realism, men det är även några som tangerar skräck och science fiction.

Här finns novellen om litteraturforskaren som misstänker att en av Sveriges främsta skalder jagade troll i de värmländska skogarna och historien om den fåfänga draken som låter sig intervjuas av vad han tror är en journalist. I samlingen ingår också novellen om vad som smugglas till Sveriges fjärde största ö Hisingen när den varit isolerad från fastlandet i över tjugo år och om nöjesfältet där allt kan göras för pengar.

Patrik Centerwall är en författare från Göteborg. Han är fyrtio år, gift, har två barn och arbetar till vardags som informatör. Han har blivit publicerad i två nummer av Eskapix och i antologierna Maskinblod, Upplevt i Värmland, Skrämmande skogar och andra osunda platser samt Främmande besök. Dikter som han har skrivit har också publicerats i tidskrifter och antologier.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skymningssång : och andra fantastiska historier. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Suggestiv fantastik som ställer intressanta frågor
    Sandra Petojevic, 24 februari 2015

    En riktigt bra suggestiv novellsamling med såväl dystopiska inslag som ren fantastik. En del noveller har fortfarande inte lämnat mig såsom den med telefonsamtalet. Vad skulle hända om man faktiskt kunde få ett telefonsamtal av en död person? Vad skulle denne fråga? Och kvinnan i titelnovellen som sjunger den där farliga sången, hur gammal är hon egentligen? En del noveller är rent dystopiska såsom den där det smugglas till Hisingen som blivit helt avskuren från omvärlden, en del ligger kusli... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Skymningssång : och andra fantastiska his...