Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2015-11-23
Förlag
Egia förlag
Översättare
Cicci Lyckow Bäckman
Originaltitel
You're Not Crazy - It's Your Mother
Dimensioner
205 x 150 x 25 mm
Vikt
434 g
SAB
Vlac
ISBN
9789198053456
Du är inte knäpp... det är din mamma : healing för döttrar till narcissistiska mammor (inbunden)

Du är inte knäpp... det är din mamma : healing för döttrar till narcissistiska mammor

(24 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-11-23
219
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Känner du dig ofta sårad och upprörd efter att ha varit i kontakt med din mamma? Är det som om du blir "någon annan" i hennes närhet? Verkar hon distansera sig från dig när du har medgång i livet medan hon blir upprymd när du har motgång? Kritiserar hon dig ständigt eller är hon oftast artig och trevlig men kan plötsligt säga något som är så elakt att du undrar om du hörde rätt?

Runt, runt vandrar dina tankar och känslor tills du tror att det måste vara något fel på dig. Men det är inte dig det är fel på. I denna bok får du verktyg för att våga se sanningen om din mamma och påbörja resan mot insikt och läkning.

En narcissistisk mamma är inte genuint nyfiken på sina barn - antingen ignorerar hon dem eller så upplever hon dem som en oskiljaktig förlängning av henne själv. Om barnen visar att de har andra behov än vad hon har kan hon bli mycket kränkt och provocerad.

Du är inte knäpp ... det är din mamma diskuterar vad narcissistisk personlighetsstörning är, hur den ser ut hos olika mammor och vilka effekter den kan få. Sedan diskuteras våra olika möjligheter när det gäller fortsatt kontakt med henne och hur det påverkar oss att känna till sanningen.

I de två sista kapitlen tar författaren upp en metod för att läka såren som hon själv haft stor nytta av - EFT (Emotional Freedom Technique).

Eftersom boken bygger på författarens egna erfarenheter handlar den specifikt om mödrar och riktar sig till döttrar, men även söner kan har stor nytta av att läsa den.

Danu Morrigan (pseudonym) från Irland är själv dotter till en narcissistisk mamma. Hennes bok är baserad på egna erfarenheter samt berättelser från kvinnor som deltagit på hennes webbforum.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Du är inte knäpp... det är din mamma : healing för döttrar till narcissistiska mammor
 2. +
 3. Narcissism : jag, mig och mitt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Narcissism : jag, mig och mitt av Bo Sigrell, Lena Teurnell (kartonnage).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Du är inte knäpp... det är din mamma : healing för döttrar till narcissistiska mammor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Den bästa och viktigaste boken jag någonsin läst
  Vuxet barn, 17 januari 2021

  Allt stämmer på pricken in på min mamma och farmor. Boken ger mig frid. Det är inte mig det är fel på. Det är de som är sjuka.

 2. Läs den!
  Jenny Örtblad, 18 november 2020

  Om du som jag inte själv är drabbad har du med största sannolikhet någon i din närhet som behöver läsa denna bok. Äntligen frid! Slut med skuld och skam. Du kan börja leva! Du står inte i skuld till din mamma för att hon valde att bli förälder. Hon har inte rätt att gång på gång kränka dig. Misshandeln tar stopp nu!

 3. Början på något nytt
  K, 25 april 2018

  Boken gav mig bekräftelse om att de upplevelser som jag har haft genom hela livet är mina och sanna för mig oavsett vad min mamma har försökt att få mig att tro.
  Att inte bli bekräftad och älskad som barn är oerhört smärtsamt, även i vuxenlivet.
  Boken ger tips på hur man kan hantera olika situationer och hur man kan gå vidare efter en trasig uppväxt.
  Rekommenderar boken till de som misstänker att de har vuxit upp med en narcissistisk mamma.

 4. Över 90 % stämmer med mina erfarenheter
  "Madicken", 21 december 2017

  När jag läste boken fick jag både positiva igenkänningsupplevelser som blev en välbehövlig bekräftelse och också jobbiga känslor av sorg och vrede. Ursprunget/upprinnelsen till hela "faktasammanhanget" handlar ju i grunden om att ha en oerhört låg självkänsla som kan "trigga igång" de mest häpnadsväckande scenarier.
  Min egen erfarenhet av att någon gång, enbart ha berättat "något litet mycket nedtonat" om hur min biologiska mamma kunde agera och då fått en reaktion som:"gör man så är man... Läs hela recensionen

 5. Tack för sanningen
  Åsa Katarina Hedström, 24 november 2016

  För mig vart det en Aha upplevelse som har gjort att mycket har fallit på plats. Danu är otroligt bra på att beskriva uppkomna känslor som kommer hela tiden man läser boken och hon är otroligt bra på att hitta positivt "stöd" till alla känslor. Naturligtvis blir det ett kaos om man som jag gått i så många år och anklagat mig själv för allt som hänt i familjen. Min självkänsla har varit i botten men jag har haft ett otroligt självförtroende som har gjort att jag orkat. Danu ska ha ett stort Ta... Läs hela recensionen

 6. Boken kan läsas av söner också.
  Inger Boketoft, 22 april 2016

  Boken kan lika gärna rekommenderas till söner som döttrar. Det finns mycket i boken som ger aha-upplevelser. Jag önskar att boken vore mera korrekturläst. Mycket upprepas i boken, gång på gång. Kanske effektivt på ett sätt, budskapet går fram.

 7. Vilken lättnad att äntligen få detta bekräftat
  Susanne Andersson, 6 april 2016

  En fantastisk bok som sätter ord på många av mina egna upplevelser. Har man som jag haft en känslomässigt störd uppväxt pga min mamma litar man inte riktigt på sin egen upplevelse. I denna boken förklarar författarinnan hur man som barn påverkas av den ständiga förvirring och det kaos man befinner sig i under hela uppväxten. Eftersom man tappar tron på sig själv är det till stor hjälp att läsa en bok som beskriver just det problemet. Det är en viktig bok även i informationssyfte för det prata... Läs hela recensionen

 8. Underbar Hjälp att förstå skeenden
  Tomten , 23 februari 2016

  Boken förklarar mycket bra och begripligt varför jag är passiv och inte reagerar rationellt. Jag förstår nu varför jag inte har kommit längre på jobbet och varför jag inte har så många vänner.
  Denna borde jag ha läst för länge sedan. Boken hjälper mig nu att komma över traumatiska händelser i min uppväxt. Jag rekommenderar verkligen denna bok.

 9. Min mamma
  Eva Ann-Christin Petersson, 9 december 2015

  Helt underbar, jag fick svar på allt om min mamma. Som boken var skriven om henne. Jag har i hela mitt liv försökt hitta en förklaring på min mors betende. Och det var nu glasklart.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Danu Morrigan