Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
HSP
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2017-02-22
Förlag
Egia förlag
Översättare
Lucie Minne
Originaltitel
The Highly Sensitive Person - How to Thrive When the World Overwhelms You
Dimensioner
25 x 210 x 15 mm
Vikt
628 g
SAB
Doga
ISBN
9789198053470
Den högkänsliga människan : konsten att må bra i en överväldigande värld (inbunden)

Den högkänsliga människan : konsten att må bra i en överväldigande värld

(22 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-02-22
249
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Högkänsliga personer har ett nervsystem som är känsligare än hos genomsnittet. De lägger märke till många subtila detaljer i omgivningen och bearbetar dem djupt i sitt inre. På grund av denna stora mottaglighet blir de lätt överstimulerade och behöver ofta dra sig undan, något som kan leda till att andra uppfattar dem som tillbakadragna eller blyga. Men de är också ofta intuitiva, kreativa, djupsinniga och medkännande. De ser saker som andra missar och fattar väl genomtänkta beslut.

Elaine N. Aron, psykoterapeut, forskare och själv högkänslig, menar att både omgivningen och de högkänsliga själva borde fokusera mer på allt de har att erbjuda. Hon visar här hur du kan identifiera detta personlighetsdrag hos dig själv och göra det bästa av det i olika vardagssituationer. Utifrån omfattande forskning och hundratals intervjuer visas du vägen till ökad förståelse, bättre självkänsla och ett rikare liv.

I boken hittar du bland annat:

- självbedömningstester som hjälper dig att identifiera de områden där du är högkänslig
- tips på hur du i ett positivt ljus kan rama in dina erfarenheter från det förflutna och därigenom nå större självkänsla
- insikter om hur högkänslighet påverkar både arbetsliv och personliga förhållanden
- tips på hur du kan hantera överstimulering
- information om medicinering och när man behöver söka hjälp
- tekniker för att berika själ och ande

Den högkänsliga människan vänder sig till den högkänsliga läsaren, men den är lika mycket skriven för den som vill förstå en högkänslig person, vare sig det är som vän, familjemedlem, rådgivare, arbetsgivare, lärare eller sjukvårdspersonal. Den svenska utgåvan är uppdaterad med den senaste forskningen.

Boken gavs ut med annat omslag 2013. Den nya utgåvan från 2017 är språkligt reviderad.

"Elaine Arons insiktsfulla analys av denna grundläggande dimension av människans natur är ett måste att läsa. Hennes balanserade presentation föreslår nya vägar för att göra sensitivitet till en välsignelse, inte ett handikapp."
Philip G. Zimbardo

"Detta är en upplysande och bekräftande bok, en underbar gåva till oss alla."
Riane Eisler

Elaine N. Aron, amerikansk psykoterapeut och forskare, är den som myntat begreppet högkänslighet (HSP - The Highly Sensitive Person). Elaine har forskat på högkänslighet i mer än tjugo år och har författat hundratals artiklar och åtskilliga böcker om ämnet. Idag har hon en betydande läsekrets i många länder, och hennes forskningsresultat har publicerats i ett flertal akademiska tidskrifter. Hon driver även en privat psykoterapiverksamhet i San Francisco och leder seminarier för högkänsliga personer runt om i världen.

Läs utdrag ur boken på www.smakprov.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den högkänsliga människan : konsten att må bra i en överväldigande värld
  2. +
  3. Drunkna inte i dina känslor : en överlevnadsbok för sensitivt begåvade

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drunkna inte i dina känslor : en överlevnadsbok... av Maggan Hägglund, Doris Dahlin (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den högkänsliga människan : konsten att må bra i en överväldigande värld. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Teoretiskt underbyggd men bitvis alltför "djup"
    E, 14 november 2017

    Efter att ha lyssnat på en podd om högkänslighet köpte jag denna bok för att läsa mer i ämnet och för att eventuellt få reda på om jag själv kanske är en högkänslig person eller har några högkänsliga drag. Boken som helhet är intressant och välskriven och de "självtester" och övningar som finns i boken är mycket användbara för att lära känna olika sidor av sig själv (oavsett om man är högkänslig eller ej). Jag uppskattade definitivt de handfasta tips som beskrevs gällande hur man vårdar, hant... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner