Från Man till Människa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2012-11-23
Upplaga
1
Förlag
Baba books förlag
Medarbetare
Frohm, Mikael (red.)
Dimensioner
245 x 175 x 19 mm
Vikt
778 g
ISBN
9789198067804
Från Man till Människa (inbunden)

Från Man till Människa

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-11-23

Slutsåld

"Den lille killens godis är slut nu. Han tittar på mig under lugg. Säger inget på en lång, lång stund. Hans mamma har vaknat, slötittar ut genom tågfönstret. Plötsligt pekar denne enmetersmedborgare på mig och frågar med klar och tydlig röst: Mamma, är det en tant eller en farbror?

Tystnaden som uppstår är öronbedövande".

"Det är en rolig, lättläst, allvarlig, klok och listigt upplagd bok. Jag träffade macho-Claes innan han berättat för någon om Sara Lund och har med egna ögon sett hans resa från Man till människa. Jag hoppas många män får läsa hans bok".

Özz Nûjen, skådespelare och komiker.

"Åh fan!... Aha-upplevelserna haglar. Ibland skrattar jag, ibland skäms jag över mig själv och mina gamla tankar. Men mest njuter jag av att få öppna ögonen. Att få förstå att det fnns så mycket mer att välja på än fågel, fisk eller mittemellan. Underbart!"

Anna-Lena Brundin, komiker och författare

Claes Schmidt är marknadschefen som kom ut som transvestit och blev Sara Lund med hela svenska folket. Claes/Sara använder humorn och sin egen person för att bryta upp normer och värderingar som styr våra liv och hindrar oss från att tänka logiskt.

Därför handlar denna bok inte om varför Claes/Sara är transvestit, utan om varför du tycker att det är konstigt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Från Man till Människa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tänkvärd och rolig! Den handlar inte bara om...
  Läsglad, 18 januari 2014

  Tänkvärd och rolig! Den handlar inte bara om transpersoner utan om identitet och könsroller i allmänhet, och vad vi sätter oss själva och varandra i för fack. Den tar upp ämnet både ur ett manligt och ett kvinnligt perspektiv, och visar på vad vi kan vinna på att bredda vår syn på "människan", både kvinnor och män (det talas sällan om det negativa med att vara "traditionell" man, tycker jag), ja, hela samhället! Humorn gör den lätt att läsa och man får syn på saker från ett annat perspektiv. ... Läs hela recensionen

 2. Denna bok är ett MÄSTERVERK. Jag har köpt många...
  Trolle Lila Cerise Wiman, 24 september 2013

  Denna bok är ett MÄSTERVERK.

  Jag har köpt många tidigare från förlaget och gett bort i pressent till människor som behöver upplysas om den verkliga verkligheten som finns därut för alla transpersoner.
  Denna bok är den ända i sitt slag som finns om transpersoner.
  Den är så vackert skriven.
  Det är verkligen en upplevelse att läsa den, det är mycket information som de flesta INTE vet nått om.

  Rekommenderar verkligen till ALLA som vill lära sig mer om transpersoner.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • De första ljuva åren (och de alltför tjocka låren)

  Vesna Maldaner

  Redan som femåring fick Christina Lindberg sitt första arvode. När hon var elva vann hon sin första talangtävling och två år senare fick hon ett skivkontrakt. Hon har uppträtt med flera av Sveriges största artister och slagit rekord på Svensktoppe...