Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2017-11-24
Upplaga
1
Förlag
WinBooks
Illustratör/Fotograf
Peter Winai
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
420 g
SAB
Hc
ISBN
9789198102635
På flykt till kärleken (inbunden)

På flykt till kärleken

Inbunden Svenska, 2017-11-24
159
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det är en varm sommarkväll 1936 och Astrid har just gjort en lång resa från Umeå till Tyskland. Hon är på skolungdomsutbyte och ska sova första natten hos en ny familj.

"Ute är det kolmörkt. Nu har jag stängt fönstret, men musik hörs från alla håll och nyss sjöng Hitlerjugend tyska nationalsången så att det skallade härutanför."

Så skriver den unga svenskan i sin dagbok, där hon noterar allt - livet i värdfamiljen, den tyska väninnans beundran av nazistparaderna och utflykterna till kulturella sevärdheter.

Dagboken är autentisk och ger grunden till denna roman om två människors kärlek. För i Heidelberg möter den unga svenskan Wilhelm och det blir snart fler resor till Tyskland, under brinnande krig. De två människornas levnadsöden speglar utvecklingen på olika plan, såväl på det individuella som på det storpolitiska planet.

Peter Winai har djupa erfarenheter från uppdrag i internationella miljöer och konflikthärdar. Han har tidigare gett ut två politiska spänningsromaner: Ingreppet om manipulationer inom vapenindustrin och Levande döda om illegal organhantering.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. På flykt till kärleken
 2. +
 3. Det som får plats

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det som får plats av Marica Källner (pocket).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Winai

 • Levande döda : en politisk spänningsroman

  Peter Winai

  Georg Cournot är på uppdrag i Rwanda. På väg till de dimhöljda bergens gorillor upptäcker han märkliga byggnader. Är det ett sjukhus? I Kongo besöker han flyktingläger tillsammans med en annan biståndsarbetare och börjar förstå att någon systemati...

 • Ingreppet

  Peter Winai

  Sverige rustar ner. Försvarsindustrin får inga beställningar och utvecklingen av dess nya system för terrorismbekämpning riskerar att avbrytas. De svenska vapentillverkarna är trängda. Deras hemliga brödraskap bestämmer sig för ingreppet för att f...

Bloggat om På flykt till kärleken