Spionen på FRA 2.0 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Anton Modin (del 1)
Antal sidor
432
Utgivningsdatum
2014-06-18
Upplaga
2
Förlag
Pub Lic
Dimensioner
210 x 135 x 13 mm
Vikt
625 g
SAB
Hc
ISBN
9789198131536
Spionen på FRA 2.0 (häftad)

Spionen på FRA 2.0

(41 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-06-18

Slutsåld

Den hemligaste organisationen i Sverige gömmer sig i skuggorna och opererar helt utan ansvar gentemot medborgarna i landet. I dess periferi finns höga militärer, myndighetschefer och näringslivstoppar.
Anton Modin, den före detta underrättelse-operatören inom Sektionen för Särskild Inhämtning SSI, blir besatt av att avslöja organisationen och dess chef, den gränslösa och pragmatiska Chris Loklinth. Modin förlorade sina två barn och sin fru i Estoniaolyckan 1994. Fortfarande 14 år efter olyckan, anklagar han sin förra arbetsgivare för att ha del i olyckan. Vad han inte vet är att sedan andra världskriget samarbetar den hemliga avdelningen SSI med CIA, Mossad och Brittiska MI6, och tillsammans bildar de Sveriges skuggregering (Deep State). Något mycket hemligt och djupt begravt i vårt land.

Spionen på FRA 2.0, är en nyskriven och uppdaterad version med nya avslöjanden. Anders Jallais hyllade debutroman från 2010, bjuder läsaren på en spännande inblick i Sveriges samtidshistoria och dolda verksamhet under det kalla kriget. Något som kastar en lång skugga än idag över underrättelse- och säkerhetstjänsterna i landet.

Pressröster om Spionen på FRA:

"En djupt initierad och stundom sensationell skildring av underrättelseväsendet." (Svenska Dagbladet)

"Den här boken är inte bara trovärdig - den är sannolik." (Olof Frånstedt, f d chef för Säpo:s kontraspionage byrå B)

"Spännande och trovärdigt." (Sydsvenskan)

"Oerhört drivet språk och i samma anda som Guillou - fast bättre." (Steffo Törnquist, TV4 Nyhetsmorgon)

"Andlöst spännande." (Gefle Dagblad)

"Spännande hela vägen." (Kristianstadsbladet)

"Anders Jallai spanade bättre än Säpo." (Aftonbladet)

"Intressantare än Jan Guillous romaner." (Lars Gyllenhaal, Norrbottenskuriren)

"Imponerande debut." (Gotlands Tidningar)

"Spännande, rappt och tankeväckande skrivet." (Överste Bo Hugemark, Kungliga Krigsvetenskapsakademien)

"En riktigt välskriven och spännande bok. Tempot är rappt och man kommer snabbt in i handlingen." (Dagbladet, Sundsvall)

"Tillsammans med liknande serier av Jan Guillou och G.W. Persson utgör det här gräddan av svenska thrillers på senare tid." (Iwan Morelius, Svenska Deckarakademin)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Spionen på FRA 2.0. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intensiv spänning
  Gary Robert Malmborg, 12 februari 2020

  Anders lyckas fånga intresset genom sin beskrivning av något som läsaren inte riktigt vet om det är verkligt eller fiction. Spännande läsning som kittlar.

 2. Språk som en tonåring
  Larra, 24 februari 2016

  Historien i sig är säkert initierad och genomtänkt, men jag klarar inte av hur Anders behandlar det svenska språket, som en ungdomsroman skulle den kanske, i bästa fall fungera. Jag har försökt läsa den två gånger men har slutat för att jag inte orkade med hans formuleringar. Läs en bok av GW i stället och njut av dennes utsökta språkbruk!

 3. Tokspännande och med viktig information
  Pelle L, 12 augusti 2015

  Boken innehåller både fakta och fiktion. Viktigt är dock att framhålla författarens goda insikt inom området svensk utrikespolitik och förhållning till Rysslan (Sovjet) och Nato (USA).

  Boken ger läsaren nya perspektiv om hur spelet mellan nationers säkerhetstjänster går till, men också hur Sverige (kanske) styrs av andra maktkoncentrationer än de demokratiska partier som valts in i Riksdag och regering.

  Lokala miljöer i Roslagen skildras också noggrant och visualiserar skärgårdens bästa sidor.

 4. Bästa Jallai hittills
  MB, 21 oktober 2014

  Ännu bättre än tidigare upplaga och bästa bok hittills av Jallai. I klass med LeCarré fast mer på riktigt! Ser fram emot 2.0 av övriga böcker.

 5. Upprepning
  Bok Torkel, 8 augusti 2014

  Tycker det är en upprepning av tidigare version bara namn har bytts ut.
  med andra ord imget nytt under solen

 6. Välskriven och verklighetsnära
  Tompa Jan, 29 juli 2014

  Här får Jan G. en stark medtävlare när det gäller action-romaner. Jag tror dock att denna är betydligt mer verklighetsnära än Jans böcker. Det är också fantastiskt att författaren med sin bakgrund som kustjägare, stridspilot, mm skriver så "humanistiskt" när detta gäller. Det blir både känsla och teknik. Den som dessutom är intresserad av allt fuffens som FRA haft för sig, och har för sig för den delen, borde ha ytterliggare ett skäl till att läsa boken. Wow!!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Anders Jallai