Kattstryparen : rum 419 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
496
Utgivningsdatum
2019-10-10
Förlag
EAST Förlag
Dimensioner
216 x 145 x 35 mm
Vikt
680 g
SAB
Hc
ISBN
9789198177824
Kattstryparen : rum 419 (inbunden)

Kattstryparen : rum 419

(9 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-10-10
149
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kattstryparen : rum 419 Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I rum 419 på Stadshotellet i Västerås hittas Lasse Wiggeby naken på sängen med ett buntband i plast hårt åtdraget runt halsen. En kudde är placerad över hans förvridna, blågrå ansikte. Polisiärt tyder allt på ett rånmord, men omständigheterna är märkliga och motiven många.
Efter etthundratre dagar grips Helen Aaberg-Wiggeby för mordet och förs, med handfängsel och dold under en grön tröja, in bakvägen till sal 6 i Västmanlands tingsrätt för att häktas.

Inne i salen spänner hon sina svarta, iskalla ögon i åhörarna och hånler. Hennes självsäkerhet är slående, hon vet något som ingen annan i rummet känner till.

Författaren sitter i samma sal. Ögonen och hånleendet får honom att i samma stund bestämma sig för att ta reda på allt. Vad är det som gör den misstänkta mördaren så självsäker?

Hösten 2013 börjar författaren STEFAN DI-OMNIA gräva grundligt i släkten Aabergs förflutna. Han möts av ett dödligt, fruktat mörker. En släkt fylld av bristande empati och moral och avsaknad av tjuvheder. Ett minderårigt barn som redan som tolvåring är ett charmigt, manipulativt, hänsynslöst monster. Bilden som växer fram visar sig vara mer skrämmande än han någonsin kan föreställa sig. Den skoningslösa brutaliteten förgrenar sig generation efter generation i släktträdet Aaberg.
Trettio år av bottenlös ondska rullas upp. Skräckslagna personer berättar, de som drabbats av hennes ondska. En helvetisk ondska som bekräftas i juni 2015 då hennes egen tolvåriga dotter, som vet att det finns ett ännu större och mer fruktat mörker, yppar åtta ord som får hjärtan att frysa till is.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kattstryparen : rum 419
 2. +
 3. Blodmåne

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blodmåne av Jo Nesbø (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Kattstryparen : rum 419. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande och spännande
  veronicas_bok_bak_liv, 29 juni 2020

  Den här boken är baserad på verkliga händelser. Lasse Wiggeby hittas naken med ett buntband hårt åtdraget runt sin hals på ett hotellrum i Västerås. Enligt polisen pekar allt på att det är ett rånmord men omständigheterna är märkliga och motiven många. Efter 103 dagar grips Helen Aaberg-Wiggeby för mordet. I rättssalen spänner hon sina svarta, iskalla ögon i åhörarna och hånler och samma i rättssal sitter även författaren till boken och han bestämmer sig för att ta reda allt han kan.
  Läs hela recensionen

 2. Intressant och välskriven!
  ElinsBokhylla , 11 maj 2020

  Boken är baserad på verkliga händelser, verkliga människor och verkliga brott ändå känns det som att man sitter och läser en fiktion eftersom hela händelsen och Helen som person är så absurt och otäckt att jag så gärna vill att det ska vara påhittat.

  Jag trodde att boken skulle fokusera mer på det mord som Helen begick, att man skulle få följa med genom rättegång och sedan vidare mot eventuell dom. Men bokens upplägg var lite annorlunda och även om jag uppskattade den detaljerade be... Läs hela recensionen

 3. Välskriven, grovt och brutalt
  Brijdeep Kaur, 3 maj 2020

  Jag fick äran att läsa boken Kattstryparen Rum 419 och fick hem en signerad exempel. Boken är väldigt välskriven där vi får följa huvudperson Helen som redan som tolvåring saknar totalt empati och moral och begär brott som grova bedrägerier, hot, våld och mord som vuxen. Jag blev så chockad över hennes beteende och hur hon manipulerar även sina egna barn. .
  ----
  När jag började läsa ville jag inte sluta läsa för att jag vill veta vad som hände Helen. En bild på henne som växer sig var... Läs hela recensionen

 4. Rå, brutal och mycket fängslande

  Författaren Stefan Di-Omnia har gjort ett gediget arbete med research vilket gör att boken känns levande. Det grova språket förstärker Helens karaktär, som för övrigt är helt omöjlig att känna någon sorts sympati för, och de detaljerade och råa beskrivningarna gör stundtals boken väldigt obehaglig.

  Boken håller ett högt tempo och jag gillar de tidstypiska detaljerna av 70- och 80-talet, men ibland blir det lite väl stora hopp i tiden. Gillar du verklighetsbaserade böcker med många och grova detaljer, ja då ska du absolut läsa denna.

 5. Ruggig rå och brutal
  @bettan_bokprataren (Örebro), 23 januari 2020

  Det här är en berättelse, skriven som en kriminalroman. Den är baserad på en händelse ur verkligheten. Författaren har valt att skriva om händelsen som en kriminal/ spänningsroman, dock har han valt att ändra på namnen på de inblandade och han har med hjälp av rigorös efterforskning skapat den här historien.

  Det är en tjock bok nästintill 500 sidor, trots det är den snabbläst, den har ett högt tempo och ett starkt driv. Om du gillar brutalt spänning kan jag verkligen rekommendera dig... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Stefan Di-Omnia