Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2014-05-30
Upplaga
1
Förlag
Catoblepas förlag
Dimensioner
220 x 140 x 14 mm
Vikt
281 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789198181104
Runristaren (häftad)

Runristaren

(2 röster)
Häftad Svenska, 2014-05-30
109
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Runristaren är en samling med tolv noveller som utspelas i vitt skilda miljöer från forntid till nutid. Berättelserna befolkas av både människor och allehanda väsen. Längtan, svartsjuka och kärlek är teman som genomsyrar Andrea Grave-Müllers berättande och magin är alltid närvarande.

Marcella har ett problem, orsakat av hennes egna misstag. Lösningen tycks finnas inom räckhåll, men är det verkligen särskilt klokt att sluta ett avtal med en av Det Andra Folket?

När Aska och hennes dotter hittar spår efter strid i snön blir Aska genast orolig. Kriget har lämnat avtryck i byn, och man litar varken på kungens män eller tronpretendentens. När dessutom en skadad desertör dyker upp tar händelseförloppet en vändning som är varje förälders mardröm ?

Den stundande förlovningen mellan unga fröken Tica och herr Leonardo Kavaly är något alla tar för givet. Det enda som fattas är att han ska ställa frågan, men när oförklarliga saker börjar ske i staden och det verkar som att Tica är inblandad sätts kärleken på prov. Hennes förflutna är märkligare än någon kunnat ana.

?Andrea Grave-Müller har helt enkelt serverat oss en mycket bra novellsamling, och det finns ingen anledning att inte läsa den genast.?

Patrik Centerwall

?Författaren är skicklig på miljöbeskrivningar och på att skapa närvarokänsla. Hon beskriver äldre tiders vardag lika lekande lätt som om hon själv hade levt på den tiden.?

Mitrania
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Runristaren
  2. +
  3. Tårpilens år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tårpilens år av Lupina Ojala (häftad).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Runristaren