Tårpilens år (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2015-04-29
Upplaga
1
Förlag
Catoblepas förlag
Dimensioner
220 x 140 x 20 mm
Vikt
447 g
SAB
Hc
ISBN
9789198181135
Tårpilens år (häftad)

Tårpilens år

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2015-04-29
99
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Som barn separeras Disa från sin mor och växer upp hos fosterföräldrar i en enslig bergsby. En dag blir hon anklagad för att bruka den förbjudna kraft den gamla tidens tempelväkterskor behärskade. Hon tvingas ge sig av därifrån och flyr söderut. På vägen träffar hon Lue, en ung weloi, som hon slår följe med. På grund av sitt ursprung är även han utstött från de jordfasta människornas värld och lever precis som alla av sitt folk som vägfarare.

När Disa sedan släpper lös krafter hon inte förstår är det inte bara hon själv som blir skrämd. Rikets Härskare förnimmer hennes gåva och sänder ut sin närmaste man för att söka efter henne. I Härskarens rike är det enbart han själv och hans underlydande besvärjare som tillåts bruka magi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tårpilens år
 2. +
 3. Tårpilens år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tårpilens år av Lupina Ojala (kartonnage).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tårpilens år. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra fantasy
  Villivonkansbooks, 10 februari 2017

  Jag är inte jättehemma på fantasy då jag inte läst särskilt mkt sånt. Tyckte denna svenska fantasy var bra. Intressant handling, spännande karaktärer och det blev riktigt spännande mot slutet. Det är väldigt målande beskrivningar så man ser både naturen och karaktärer väl framför sig.

 2. En vacker och spännande fantasybok

  Denna bok kan jag verkligen rekommendera. En fantasybok utan stora fältslag och invecklade släktfejder. Lagom stort persongalleri. Huvudkaraktärerna möter både motgångar och faror. Disa utvecklas allteftersom och kommer underfund med sig själv, sin bakgrund och sina krafter. På många sätt en rätt typisk fantasy, med kampen mellan det goda och det onda i centrum och mycket resande till fots och till häst i olika sorters natur. Samtidigt en alldeles egen stil.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lupina Ojala