Insjöar : där sagan möter verkligheten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2017-11-03
Upplaga
1
Förlag
Förlag Waterglobe Productions
Medarbetare
Wramén, Marko T (form)
Dimensioner
301 x 248 x 17 mm
Vikt
1218 g
ISBN
9789198242553
Insjöar : där sagan möter verkligheten (inbunden)

Insjöar : där sagan möter verkligheten

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2017-11-03
369
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Tobias Dahlin är en undervattensvirtuos. I sina bilder och texter fångar han de dolda världarna under ytan i all sin skönhet och mystik. I Insjöar - där sagan möter verkligheten har Tobias gått från det salta till det söta, och på så sätt kommit ännu närmare många människors vardag och drömmar. För så är det ju, insjöarna är en omistlig del av livet för många, vare sig det handlar om promenader i strandkanten, svalkande sommarbad (eller uppfriskande vinterbad!), fiske eller båtsport. Dessa vatten fanns här långt innan vår art såg dagens ljus. Att reflektera över vilka anleten som speglats i dess yta genom årtusendena är smått svindelframkallande.

Det poetiska anslaget är tydligt i såväl text som bild, precis som det pedagogiska. I Insjöar bjuds du in att njuta av dessa sagolika undervattensvärldar, så nära men ändå så hemliga. Bilderna och berättelsen följer årstidernas skiftningar och livets villkor under ytan för de karaktärsstarka invånarna som gäddan, abborren, ålen och många fler.

Boken ges ut av Förlag Waterglobe Productions med ett försläpp i samband med Tobias föreläsning på Naturfotofestivalen i Vårgårda 3-4 november 2017 och ett officiellt släpp i början på december i Göteborg.

I sitt förord skriver Martin Falklind, chefredaktör på Fiskejournalen: "Du håller nu en andlöst vacker och viktig bok i din hand. Det är en bok som utgör en direktlänk från våra västsvenska sjöar till våra hjärtan och sinnen. Tobias Dahlin tar med oss till en värld som många har inom gångavstånd men som ändå väldigt få människor har sett. En värld som är fundamental för vår överlevnad, men som idag inte förvaltas på ett hållbart sätt, utan tas för given."

Tobias Dahlin (född 1976) är pedagog och frilansfotograf. Tobias har i flera år tävlat i undervattensfoto och har blivit såväl nordisk som svensk mästare. Han har dessutom flera framgångar i internationella tävlingar och är rikligt publicerad i böcker och tidningar. Insjöar - där sagan möter verkligheten är hans tredje bok. Han har tidigare gett ut boken Bättre bilder/Dyk - en guide till bättre undervattensbilder (2012) och Västerhavet - en hotad skönhet (2014). Den senare ett resultat av att han tilldelades Hasselbladstiftelsens naturfotostipendium. Tobias är invald i den sydsvenska bildgruppen PhotoNatura liksom i den exklusiva föreningen Naturfotograferna/N och är ansluten till Den gröna bildbyrån Azote. Han föreläser flitigt till sina bilder och har ett djupt förankrat miljöengagemang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Insjöar : där sagan möter verkligheten
  2. +
  3. Fågeldagbok 2024 : årsalmanacka för egna noteringar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fågeldagbok 2024 : årsalmanacka för egna noteri... av Dan Zetterström, Bill Zetterström, Niklas Aronsson (inbunden).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tobias Dahlin

  • Bättre bilder / Dyk! : lär dig hitta och fånga motiven under ytan

    Tobias Dahlin, Martin Borg

    "Är du dykare och vill hitta en djupare mening med dykandet? Eller är du fotograf och söker nya, spännande motiv? Här berättar vi allt du behöver veta." Så säger Tobias Dahlin, dubbel SM-vinnare i undervattensfoto, och Martin Borg, natur...