Vuxen men inte färdig : vuxenutveckling - stadier av komplexitet och mening (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2018-05-16
Upplaga
1
Förlag
Fabricius Resurs
Medarbetare
Koverberg, Mette (form)
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
491 g
SAB
Dofa
ISBN
9789198262650
Vuxen men inte färdig : vuxenutveckling - stadier av komplexitet och mening (häftad)

Vuxen men inte färdig : vuxenutveckling - stadier av komplexitet och mening

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-05-16
336
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Vad innebär utveckling för dig som individ? Är det att göra nya saker, resa till nya kontinenter, skaffa hus och familj? Eller är det att lära dig nya saker såsom kinesiska, dansa tango eller programmera? Kanske är det att nå en ökad personlig mognad - vad det nu innebär. När det gäller barns utveckling är vi alla mer eller mindre medvetna om att barn går igenom ett antal utvecklingsstadier och stegvis utvecklas till vuxna individer. Vid 18-20-årsåldern är man vuxen. Färdig. Vad är sedan meningen med livet?

I den här boken presenterar Kristian Stålne på ett lättillgängligt sätt vad forskningen säger om att utvecklas som människa, med fokus på komplext tänkande, meningsskapande och förmågan till självreflektion. Han tar avstamp i sin egen drivkraft som ledde honom från ingenjörsstudierna vidare till att bli forskare inom vuxenutveckling. Vuxna utvecklas också i stadier, även om det inte är lika märkbart för omgivningen som barnens utveckling. Ett flertal forskares teorier om de olika stadierna presenteras. Centralt är hur individens förmåga att hantera komplexare frågeställningar och att se världen ur olika perspektiv utvecklas stegvis. I den tredje och avslutande delen av boken återknyter Stålne till sin personliga resa. Hur har de här insikterna förändrat honom? Är det eftersträvansvärt att utvecklas?

Boken fungerar som textbok i vuxenutveckling och ger en strukturerad framställning av teorier från Kohlberg, Commons, Kegan, Loevinger, van Rossum och Hamer, King och Kitchener. Samtliga teorier presenteras i förhållande till utveckling av komplext tänkande, kunskapssyn, jagutveckling, och vad vi uppfattar som meningsfullt. Sammantaget ger Vuxen men inte färdig läsaren en introduktion med både inlevelse och teori, bredd och djup kring temat vuxenutveckling med fokus på förmåga till komplext tänkande och meningsskapande. Förmågor som ter sig allt viktigare i vårt samhälle och dess utveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vuxen men inte färdig : vuxenutveckling - stadier av komplexitet och mening
 2. +
 3. Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre liv.

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bemötandekoden : konsten att förstå sig på männ... av Lena Skogholm (pocket).

Köp båda 2 för 415 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vuxen men inte färdig : vuxenutveckling - stadier av komplexitet och mening. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. På pricken om människors utveckling
  Stefan Johansson, 23 november 2019

  Stålnes bok sätter namn och ger struktur åt människors olika förståelse av världen. Det är inget flum. Bara ett försök att beskriva.
  Dessutom skriver Stålne skriver bra.

  Jag känner igen den känsla man kan ha inför vissa männinskor när Stålne beskriver sin bild.

  Förlaget kunde gjort ett bättre korrekturarbetee.

Visa alla 1 recensioner