Mod att leda med värderingar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
306
Utgivningsdatum
2017-10-28
Upplaga
1
Förlag
Norlins förlag.
Dimensioner
216 x 144 x 20 mm
Vikt
596 g
ISBN
9789198266870
Mod att leda med värderingar (inbunden)

Mod att leda med värderingar

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-10-28
302
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Är du en ledare idag eller har förhoppningar om att bli det så är den här boken både ett konkret verktyg men också en öppnare för att tänka nytt, hållbart och framgångsrikt.

Är du nyfiken på värderingar och dess fundamentala betydelse för ledarskap på alla nivåer då ger boken dig en djup förståelse för detta både i praktik och teori. Eller vill du vara en förändringsagent och samskapa för en bättre framtid, ja då är det bara att börja läsa!

Boken handlar om att ha modet att leda genom att implementera gemensamma värderingar och aktivt jobba för dem. Den handlar om att ha modet att aldrig sluta göra just detta. Boken inbjuder dig till ett samtal med författaren där du får möta rektor Pascal Brisson (Internationella Engelska Skolan Sundsvall) och på ett nära sätt ta del av hans ledarskap. Du guidas samtidigt genom styr- och ledningsmodellen MBV och introduceras till professor Simon L. Dolans livsverk om ett hållbart ledarskap för idag och framtiden.

- Jag älskar värderingar för de har spelat en betydande roll för mig i hela mitt liv. I hur jag är uppväxt och fostrad att se på människor och världen; under mina skolår på flera olika skolor i Sverige och Europa; vid Universitetet då jag studerade språk och litteratur; som lärare i viljan att motivera, lära och stödja unga människor; som politiker på lokal, regional och nationell nivå; och kanske mest av allt som förälder och i mina relationer med andra människor.

Mina värderingar har under de senaste åren skapat en frustration hos mig som jag nu bestämt mig för att göra
något åt. Följ med mig in i ett samtal med rektor Pascal Brisson och Managing by Values!

/Liza-Maria Norlin, författare
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mod att leda med värderingar
 2. +
 3. Nätverka med hjärtat och gör bättre affärer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nätverka med hjärtat och gör bättre affärer av Helene Engström (häftad).

Köp båda 2 för 392 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Mod att leda med värderingar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. ETT MÅSTE - Klokskap som slår an emotionellt
  Olof Hellström, 4 november 2017

  Sträckläste boken och köpte sedan ytterligare 7 böcker som jag gett till mina vänner för att de skall läsa, inspireras och fundera på innehållet för att utvecklas ytterligare som ledare.

  Liza-Maria har lyckats göra ett svårt/"flummigt" ämne begripligt, lättläst och bevisat att det kan vara lönsamt. Hon gör det genom flera exempel och bygger upp en struktur till en metodik som jag kan använda själv.
  Berättelsen om Engelska skolan och Pascal lyfter fram så mycket fakta att metodik... Läs hela recensionen

 2. Lättläst och mycket användbar
  Åke W, 2 november 2017

  I min bokhylla finns många böcker om ledarskap. Jag har länge sökt efter litteratur som är mer praktisk tillämpbar i ett svenskt sammanhang utifrån vår kultur och våra värderingar. Jag skumläste boken boken på några timmar och kommer att återvända till den för att fördjupa mig mer i detalj kapitel för kapitel.
  Den lokala förankringen, med goda exempel från en lokal skola och dess rektor ger en möjlighet att sätta in den här ledarskapsmodellen i varje sammanhang man står i som ledare.
  ... Läs hela recensionen

 3. Intressant
  Sydney, 31 oktober 2017

  Jag har länge letat efter en sådan ledarskapsbok. Är nyfiken på ämnet och kommer att fortsätta läsa mer om att leda med värderingar.

 4. Relevant och aktuellt
  Framtidens ledare, 28 oktober 2017

  En bok som kommer att hjälpa mig i mitt ledarskap. Gav mig konkreta tips på hur man kan leda i en värld som förändras hela tiden. Jag gillar att författaren växlar mellan akademiskt språk och dialog. Hon fokuserar på teorin som boken lutar sig mot, men använder även ett språk som är mer som en dialog vilket gör det roligt och lättsamt att läsa. Jag blev verkligen motiverad att fortsätta i min karriär som ledare. Jag har använt olika strategier i mitt ledarskap och ser nu fram emot att fokuser... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Liza-Maria Norlin

 • The Courage to Lead through Values

  Liza-Maria Norlin

  As society rapidly increases in complexity, we are in great need of sustainable leadership in accord with beliefs and values as we experience continuous changes. The Courage to Lead through Values: How Management by Values Supports Transformationa...

 • Courage to Lead through Values

  Liza-Maria Norlin

  As society rapidly increases in complexity, we are in great need of sustainable leadership in accord with beliefs and values as we experience continuous changes. The Courage to Lead through Values: How Management by Values Supports Transformationa...