Hiss 13 : en kriminalroman (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Hjalmar Lund och Laleh Forss (del 2)
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2016-12-04
Förlag
Berguv förlag
Dimensioner
15 x 210 x 130 mm
Vikt
411 g
SAB
Hc
ISBN
9789198274134
Hiss 13 : en kriminalroman (häftad)

Hiss 13 : en kriminalroman

Häftad Svenska, 2016-12-04
159
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Mördaren städade noga upp efter sin slakt. Först rengjordes metodiskt operationsbordet och madrassen med ett alkoholbaserat desinfektionsmedel. Dessa ytor bearbetades uppifrån och ner.
Organiskt material, spill och stänk tvättades bort. Allt som kunde avslöja styckningen rengjordes ambitiöst, även operationslampan och de takhängda armaturerna. Till sist skurades golvet med rengöringsmedel och mördaren tog av sig rocken och stövlarna som kastades i vagnen som också innehöll armarna. Han tittade på klockan. Strax efter midnatt. Allt hade gått fortare än planerat och mördaren kände sig riktigt nöjd med arbetet.
"Bra motion", sa mördaren till sig själv med ett leende mot spegeln vid handfatet.
Klädd i vit rock åkte mördaren sedan oberörd ner i hissen med två städvagnar. Vagnen med torson lämnades kvar i hissen, den andra tog mördaren med sig till bilen, där sopsäcken lyftes in i bakluckan.
Hiss 13 är en kriminalroman där en styckad kropp har hittats i en hiss på Södersjukhuset i Stockholm. Mordutredarna möts av spioner, torpeder och rått våld. Dessutom ges inblickar i ett omfattande medicinskt forskningsfusk med internationella förgreningar. Hiss 13 är den andra fristående delen i serien om den spektakuläre kommissarien Hjalmar Lund och hans motvikt inspektör Laleh Forss. Historien knyts ihop med skildringar av mordutredarnas privatliv, ofta med komiska inslag.

"En bra intrig med en komplex deckargåta som hela tiden överraskar. Ett ledigt språk, tillgängligt och med starkt framåtdriv som tar läsaren in i handlingen och skapar lust att läsa vidare",
skriver Författarcentrum.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hiss 13 : en kriminalroman
  2. +
  3. Brunnen : en kriminalroman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brunnen : en kriminalroman av Gösta Emtestam, Lennart Emtestam (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Hiss 13 : en kriminalroman