Tokstressad: hur du hanterar sjukt stressade vuxna (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2018-09-05
Upplaga
1
Förlag
Parus förlag
Illustratör/Fotograf
Annika Bergh
Dimensioner
230 x 165 x 10 mm
Vikt
229 g
ISBN
9789198288568
Tokstressad: hur du hanterar sjukt stressade vuxna (kartonnage)

Tokstressad: hur du hanterar sjukt stressade vuxna

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2018-09-05
61
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tokstressad: hur du hanterar sjukt stressade vuxna Kan levereras innan julafton
Har du en sjukt stressad vuxen? Det har vi med. Eller två faktiskt.

Mamma kan inte längre spela spel, hon förstår inte reglerna hur många gånger hon än läser. Pappa lägger kalsonger i kylen och prickig korv i legolådan. Det går inte att fråga när maten är klar, då börjar det nästan ryka ur öronen på dem. Det verkar som att de helst vill gömma sig under en filt, inte gå till simhallen eller fixa barnkalas.

Att förstå ett utmattningssyndrom kan vara svårt som vuxen, hur är det då i barnens ögon? Familjen Bergh bestämde sig för att dela med sig av fakta, kärlek, tips och tricks. Tillsammans har de skrivit boken TOKSTRESSAD - hur du hanterar sjukt stressade vuxna.

Det finns något som är extra viktigt att förmedla i boken - Det är aldrig ditt fel att din vuxen är sjuk och hen älskar dig fortfarande lika mycket!


Stress är den vanligaste orsaken till sjukskrivning i Sverige. Om inte du själv är en sjukt stressad vuxen så känner du förmodligen någon som är det. En stor del av de som blir sjuka i utmattningssyndrom är i 30-40 års åldern. Då finns det ofta barn i familjen som ser en vuxen bli både knepig och knasig. Detta är boken för er!

"Tokstressad är en fantastiskt fin och rolig bok om ett egentligen väldigt tungt ämne. Jag tror att den kan vara mycket användbar för familjer där någon har drabbats av en utmattning. Bokens upplägg lämpar sig väl för förälder och barn att läsa tillsammans. Med lättläst text och färgglada, söt-roliga bilder förklaras stressfysiologi och ångest på ett enkelt men briljant sätt som är lätt att ta till sig för både stora och små. Genomgående ligger fokus på att barnet som läser ska förstå och verkligen känna att det inte är hens fel att föräldern mår dåligt. Att barnet aldrig bär skulden för förälderns tillstånd nämns flera gånger på ett sätt som känns trovärdigt och sympatiskt." Fysioterapeut Johanna Ahlsten, Återhämtningsbloggen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tokstressad: hur du hanterar sjukt stressade vuxna
 2. +
 3. Om jag fötts till groda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om jag fötts till groda av Annika Sandelin (inbunden).

Köp båda 2 för 224 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Tokstressad: hur du hanterar sjukt stressade vuxna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok för barn om stress
  @bettan_bokprataren (Örebro), 4 oktober 2019

  Vilken underbar bok. Den är så pedagogisk och så tydlig, Annika förklarar på ett enkelt och begripligt sätt för barn att det inte är barnets fel att den vuxna mår dåligt.

  Dessutom är hon tydlig med att den vuxna inte slutat att älska sitt barn utan bara är så förskräckligt trött.

  Hon betonar också vad den vuxna kan tycka är jobbigt och hur man kan hjälpas åt i familjen för att underlätta och hjälpa till. Läs mer på bloggen
  https://bokprataren.blogspot.com/2019/10/tokstressad-faktabok-for-barn-annika.html

 2. Fin och viktig bok
  Återhämtningsbloggen , 20 september 2018

  I mitt yrke träffar jag många patienter med stressrelaterad ohälsa och utmattningssyndrom. Att det nu finns en bok till deras barn är guld värt, det behövs stöd för hela familjen. Tokstressad! är en fin och viktig bok som lägger stort fokus på att att barnet som läser ska förstå och verkligen känna att det inte är hens fel att föräldern mår dåligt.

 3. Viktig bok
  Kaffeläsaren, 17 september 2018

  Vuxna som blivit sjuka av stress kan vara både knepiga och knasiga. Här får du veta varför din vuxen plötsligt kan bli arg för ingenting och varför de ibland inte minns något.
  🐴
  Tok-stressad är en bok för barn som handlar om utmattningssyndrom. För barn som kanske har föräldrar eller andra nära som drabbats av det. Det har familjen Bergh egna erfarenheter utav, som de väljer att dela med sig av i den här boken. Boken är väldigt lättillgänglig och trevlig att titta i. Kan dock ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner