Ett slut en början : en psykiaters funderingar kring sitt utmattningssyndrom (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2017-09-18
Upplaga
1
Förlag
Parus förlag
Medarbetare
Holmgren, Emma (form)
Illustratör/Fotograf
Niklas Nygren
Dimensioner
180 x 140 x 10 mm
Vikt
283 g
SAB
Dokb
ISBN
9789198288582
Ett slut en början : en psykiaters funderingar kring sitt utmattningssyndrom (inbunden)

Ett slut en början : en psykiaters funderingar kring sitt utmattningssyndrom

(8 röster)
Inbunden Svenska, 2017-09-18

Slutsåld

"Jag är 43 år, gift och har två barn. Jag är specialistläkare inom psykiatri och har en anställning som överläkare på en psykiatrisk öppenvårdsmottagning. Jag är sjukskriven för att min hjärna en dag bestämde sig för att det fick vara nog. Vårt dittills effektiva samarbete tog slut en vacker majdag. Slut är kanske lite drastiskt uttryck, men jag kunde inte längre utföra mitt arbete. Jag blev sittande på min stol. En fas-säkring gick i hjärnan, som vår psykolog uttryckte det."

Så inleder psykiater Niklas Nygren sitt första blogginlägg i oktober 2016. Gensvaret blir enormt och efter 100 000 besökare det första dygnet kraschar servern.

Denna bok samlar bloggens texter och författarens egna illustrationer. Med stor självinsikt och en unik kombination av kunskap och egna upplevelser delar Niklas Nygren med sig av sina personliga erfarenheter av utmattningssyndrom.

"Jag inser nu att jag varken kan eller vill återgå till det liv jag hade innan. Först nu har jag börjat se andra möjligheter. Ett annat sätt att leva."

"På ett mycket öppenhjärtigt sätt delar Niklas Nygren frikostigt med sig av sina erfarenheter av att drabbas av utmattningssyndrom. De personliga upplevelserna kombineras med åtskilliga exempel på hans professionella kunskap. Niklas Nygren uppmanar även politiker och chefer att prioritera frågan om utmattningssyndrom och ta större ansvar för att skydda människor från att drabbas." Maria Fridstjerna, BTJ-häfte nr 18 2017.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »