Izas hemlighet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2018-09-27
Upplaga
1
Förlag
Dynamo - Möjligheternas Förlag
Medarbetare
Lännström, Kristina (red.) / Johansen, Ida (red.) / Warden, Johanna (form) / Arnstberg, Lise (form)
Illustratör/Fotograf
Sofia Pihlsgård
Dimensioner
220 x 160 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Hcg
ISBN
9789198304923

Izas hemlighet

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-27
138
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Iza är en helt vanlig björn som älskar att spela fotboll med sina kompisar och leka med sin hund Carmen. Eller helt vanlig förresten...

Det är ju en sak, förstås. Izas tankar och handlingar börjar bli jobbiga och svåra. När kompisarna helt obekymrat åker på fotbollsläger och leker på skolgården oroar sig Iza för att pappa ska dö, eller att hon ska råka skada sin älskade hund Carmen. Kanske hjälper det om hon räknar till hundra flera gånger om dagen?

Iza lider av tvångssyndrom, eller tvång som hon kallar det. Kan någon hjälpa henne? Är tankarna bara dumma och jobbiga eller kan de vara sanna?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Izas hemlighet
 2. +
 3. SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar av Ijustwanttobecool, Joel Adolphson, Emil Beer, Victor Beer (inbunden).

Köp båda 2 för 287 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Izas hemlighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra berättelse men för barnsliga illustrationer
  @kickiskriver (Gnesta), 17 oktober 2022

  Det finns inte många böcker där OCD (tvångssyndrom) skildras ur ett barns perspektiv. Det är det som gör den här boken så unik och viktig. Tyvärr sänker illustrationerna dock den här boken rejält.

  Boken handlar om björnen Iza som har OCD. Hon räknar och tvättar händerna, med mera, för att försöka hantera sina jobbiga tankar, men det funkar inte så bra. Till slut får hon professionell hjälp och vi får följa hennes väg mot tillfrisknande. Jag upplevde berättelsen som hoppfull och spän... Läs hela recensionen

 2. Viktig bok
  Pedagogen, 5 april 2019

  Jag tycker boken presenterar tvångssyndrom på ett begripligt och överskådligt sätt. Många med tvång känner sig som om de är ensamma med olika beteenden. Idas hemlighet hjälper läsaren att se att det finns många med "konstiga" tankar och att det finns hjälp att få.
  Jag tycker bilderna är fina. Lite som original innan Disney

 3. Bra info om tvångssyndrom

  I boken får vi lära känna Iza, en björn i en förmänskligad karaktär som kämpar med oro och OCD - alltså tvångssyndrom.
  Vi får följa hur Iza utvecklar olika tvång som en strategi att hantera sina tankar.
  Boken ger insikter och förståelse för oss utan erfarenhet, men också igenkänning för de barn som själv lider av tvångssyndrom.
  Vi får tillexempel följa hur oron över att det ska börja brinna igen på pappas jobb påverkar Iza och oro över ett stundande fotbollsläger.

  Någ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner